Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les Festes de Sant Macari de Moja comencen amb un taller d’iniciació als gintònics i a la cocteleria

El taller és impartit aquest divendres a la nit per Cal Feru i inclou la degustació d’embotits Mitjans

dimecres 15 gener 2014

Aquest 2014 les Festes de Sant Macari de Moja tenen un inici inèdit. El primer acte és un taller d’iniciació als gintònics i a la cocteleria, programat aquest divendres a les 9 de la nit al local Nou de Moja. El taller serà impartit pel sumiller Xavi Roig, de Cal Feru, amb la col·laboració de Montse Mitjans, de Queviures Mitjans. L’acte és una de les novetats d’aquestes festes d’hivern de Moja i s’ha introduït en la programació després de recollir una proposta feta per participants en les sessions de maridatge que Cal Feru i Cal Mitjans ofereixen durant les Festes del Most de Moja. Xavi Roig explicava que el gintònic és “la beguda de moda”, però havien volgut ampliar la sessió també incorporant la iniciació a la cocteleria.(àudio)

L’activitat consistirà en explicar els fonaments bàsics de la cocteleria, incloent la creació en directe i el tast de diferents tipus de còctels. Es començarà amb còctels clàssics acompanyats d’elaboracions Mitjans especials per l’aperitiu. Es continuarà amb còctels refrescants i més complexes per degustar diferents tipus d’embotits. Es podran degustar còctels com el dry martini, el negroni, el manhatam, el daikiri, el cosmopolitan o les caipirinhes. Roig subratlla que en els còctels hi ha “moltes històries” i resumia que el còctel suposa “barrejar productes per aconseguir un altre de més bo”.(àudio)

El tram final de la sessió de divendres a la nit es dedica a un taller d’elaboració de gintònics. Un dels propòsits és que els participants rebin nocions per poder elaborar el gintònic al seu gust.(àudio)

La durada estimada de l’activitat és de prop de 3 hores. En aquest temps es degustaran gran varietat de còctels i embotits, convertint-se el taller en un sopar molt original.

Escolta l'entrevista a Xavi Roig, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Cada participant rebrà una fitxa per fer a casa els còctels que es proposin. La inscripció té un preu de 28 euros i es poden fer a Botiga Mitjans, al telèfon 93 817 11 50, o a Cal Feru al telèfon 93 891 01 63.

 

Document Actions