Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les Festes de Sant Macari de Moja tindran de nou caràcter solidari

S’han programat actes a benefici d’AMPERT, entitat comarcal que dóna suport a malalts de càncer
El disseny gràfic del programa d'actes és obra de Sara Amell
El disseny gràfic del programa d'actes és obra de Sara Amell

dijous 09 gener 2014

Els actes de les Festes de Sant Macari de Moja es realitzaran el cap de setmana de la setmana que ve, de divendres 17 a diumenge 19 de gener. Un dels trets destacats del programa és que s’inclouen propostes de caràcter solidari que tenen l’objectiu de recaptar fons per a AMPERT, una entitat d’àmbit comarcal que dóna suport a malalts de càncer.

Sota l’organització de la Comissió de Festes de Moja, aquestes festes d’hivern mantenen bona part de les activitats que s’han anat consolidant durant les darreres festes d’hivern del poble. Però també hi ha alguna novetat, com la sessió d’inici als gintònics i la cocteleria programada el divendres 17 de gener al Local Nou de Moja, a partir de les 9 de la nit. Serà l’acte que iniciarà les Festes de Sant Macari i el conduiran Montse Mitjans, de Queviures Mitjans, i Xavi Roig, de Cal Feru. Lucas Ramírez, integrant de la Comissió de Festes, recordava que aquesta sessió dedicada als gintònics inclourà un tast de productes de Cal Mitjans. L’activitat dóna continuïtat a les sessions de maridatge que els dos establiments ja ofereixen per les Festes del Most de Moja.(àudio)

Per inscriure’s, cal trucar al 93 817 11 50 o al 93 891 01 63. Les places són limitades i el preu d’inscripció és de 28 euros.

El primer dels actes de dissabte és la gran calçotada popular, que se servirà al Celler Cooperatiu a partir de les 9 del matí. Inclou calçots, arengada, botifarra, pa i vi. Es realitza gràcies al Grup Gastronòmic de Moja i el preu del tiquet és de 6 euros.

A les 11 i fins la una del migdia, al Local Nou, s’ha previst una matinal infantil i juvenil, a càrrec de l’Associació de Balls Populars. El donatiu és de 3 euros i també hi haurà xocolatada, a 1 euro. Els diners obtinguts es destinaran a AMPERT. Jordi Massana, de la Comissió de Festes, assenyalava que AMPERT era una entitat del tot adequada per a rebre aquestes aportacions solidàries.(àudio)

La nit del dissabte 18, a les 9, s’ha fixat l’inici del correfoc amb sortida des de la plaça de l’Església. Hi participaran els diables grans i petits, el drac i, com a colla convidada, els Diables de Vilanova del Camí.

A les 11 de la nit hi haurà el concert de Festa Major i tot seguit el ball de nit amb Cafè Trio, al Local Nou. A la mitja part del ball se sortejarà entre els assistents un pernil i lot de vins.

La Cercavila dóna el tret de sortida als actes programats diumenge dia 19. La novetat és el canvi de recorregut. Seguint l’itinerari que fan els Diables en el Correfoc, es començarà per la plaça de l’Església, per seguir pels carrers de Lluís Companys, Santa Maria, Penyafel, Rafael Casanovas, Santa Llúcia, Francesc Macià, Sant Joan, La Carrerada, plaça Major, Santa Maria, Lluís Companys i de nou plaça de l’Església. Lucas Ramírez indica que el propòsit és el de no repetir sempre el mateix recorregut per així facilitar que més carrers del poble puguin gaudir de la cercavila.(àudio)

A la cercavila no hi faltaran el ball de bastons “El toc d’Olèrdola”, les panderetes, els caps grossos, els gegants Ramon de Copons i Josepa de Sarriera, els gegantins i el ball de cintes, amb els seus grallers i timbalers.

A les 12:30 hi haurà el repic de campanes i a la una la missa en honor a Sant Macari, amb la tradicional ofrena, repartiment del pa beneït i el cant dels goigs de Sant Macari. En acabar, a la plaça, se servirà vermut popular i es podran ballar “els tres típics balls”.

El darrer acte serà el concert de Sant Macari, que oferirà al Local Nou l’Escola Municipal de Música de Vilafranca, a partir de les 6 de la tarda. El donatiu establert és de 5 euros i la recaptació també es destinarà a AMPERT.

Escolta l'entrevista a Lucas Ramírez i Jordi Massana, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Document Actions