Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les infermeres Helena Mestra, Rosa Miret i Imma Tort explicaran en el pregó de la FM de Moja com van viure a l’Hospital Comarcal la lluita contra la COVID19

El pregó es podrà escoltar a les 20.00 h d’aquest divendres a Canal 20-Ràdio Olèrdola i estarà disponible a les webs de la Comissió de Festes i de l’Ajuntament
Rosa Miret, Imma Tort i Helena Mestra
Rosa Miret, Imma Tort i Helena Mestra

divendres 24 juliol 2020

Tres infermeres amb estrets vincles al poble protagonitzen el pregó de la Festa Major de Moja d’aquest 2020. Són Helena Mestra, Rosa Miret i Imma Tort. Les tres treballen a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès i ja han anunciat que durant el pregó explicaran com van viure al centre sanitari l’aparició i extensió a casa nostra de la COVID’19.

Imma Tort té 52 anys d’edat, és filla de Moja, i a l’Hospital Comarcal és la supervisora d’Urgències. Rosa Miret és veïna de Moja, té 59 anys d’edat, i té cura de la supervisió d’Hosteleria de l’Hospital. I Helena Mestre, de 61 anys d’edat, també viu a Moja i és la directora d’Atenció Ciutadana de l’Hospital.

En una entrevista a Canal 20-Ràdio Olèrdola, les tres apuntaven que l’encàrrec de fer el pregó les va agafar per sorpresa, però també interpreten que és un reconeixement a l’important tasca que realitzen els professionals del sector sanitari.

Imma Tort anunciava que en el pregó explicarà vivències “ des de dins”, però sense dramatitzar. Ho farà també amb la voluntat d’explicar que són necessàries les festes majors, però adaptades a la nova situació que provoca la pandèmia.(àudio)

Helena Mestre no ocultava que la situació havia estat “dura”, però també volen transmetre “la part positiva de les intenses vivències”.(àudio)

Rosa Miret assenyala que entre les tres pregoneres, com en el conjunt de l’equip de l’Hospital, en els moments més durs apareixien reaccions que eren comunes. Com la por a transmetre la Covid’19 o l’angoixa. Però en el pregó també es parlarà d’esperança i de les mostres de solidaritat rebudes.(àudio)

Seguint el model d’aquesta Festa Major de 2020 a Moja, el pregó es farà sense assistència de públic. Es podrà escoltar a les 20.00h d’aquest divendres 24 de juliol, a Canal 20-Ràdio Olèrdola. Al 107.0 de la FM o a través del servei de ràdio en directe per internet. El pregó també estarà disponible a les webs de la Comissió de Festes i de l’Ajuntament.

Escolta l’entrevista a les tres pregoneres de la Festa Major de Moja, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí.

Document Actions