Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les Jornades Europees del Patrimoni inclouen la visita “Qui, com i quan es va descobrir Olèrdola”

La visita guiada és gratuïta i s’ha programat aquest diumenge a les 12 del migdia

dijous 26 setembre 2013

La seu d’Olèrdola del Museu d’Arqueologia torna a participar en les Jornades Europees del Patrimoni. I ho fa oferint una proposta que permetrà saber com s’ha anat construint el coneixement històric del jaciment, partint dels primers historiadors i erudits que varen explorar les ruïnes d’Olèrdola. Serà una visita guiada gratuïta, programada aquest diumenge a les 12 del migdia, sota el títol “Qui , com i quan es va descobrir Olèrdola”. Núria Molist, responsable de la seu d’Olèrdola del Museu d’Arqueologia, indica que en aquesta visita es repassen les teories que les restes van generar en els primers investigadors d’Olèrdola.(àudio)

L’activitat permet comprovar l’evolució del coneixement científic a partir del cas concret d’Olèrdola, repassant la visió romàntica que se li va donar i la feina dels erudits del segle XIX i principis del segle XX. (àudio)

L’arqueologia és una ciència dinàmica. Les darreres excavacions al jaciment d’Olèrdola han permès obtenir dades que ja fan que quedi desfasada la mateixa exposició que hi ha al centre d’Intepretació, només 10 anys després d’haver-se fet.(àudio)

Molist recorda que la visita parla d’erudits, però no està adreçada a erudits. De manera molt amena, amb material gràfic, es podrà saber qui, com i quan es va “descobrir” Olèrdola.

Escolta l'entrevista a Núria Molist, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions