Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les obres del camí de vianants del Sindicat al cementiri de Moja i les de reurbanització del carrer Manel Crespo començaran durant la tardor

Així ho anunciava en el ple de dimarts el regidor d’urbanisme de l’Ajuntament d’Olèrdola, Juanma Samblás

dimarts 10 agost 2021

En l’apartat d’informacions de les diferents regidories del ple de dimarts 3 d’agost, el regidor d’urbanisme de l’Ajuntament d’Olèrdola, Juanma Samblás, va exposar que s’estaven enllestint el processos per a tancar les adjudicacions de les obres de reurbanització del carrer Manel Crespo de Sant Pere Molanta i del camí de vianants que unirà el Celler Cooperatiu amb el cementiri de Moja. Samblás explicava que es preveu que les obres puguin començar passat l’estiu, possiblement a finals ja del mes de setembre.(àudio)

Mocions

Abans de l’apartat d’informacions de les diferents regidories, el ple de l’Ajuntament d’Olèrdola de dimarts va aprovar tres mocions. Amb els vots favorables de tots els regidors llevat de l’abstenció de Joan López, s’aprovava la moció que insta a la Diputació a desenvolupar un Pla de cobertes fotovoltaiques a la demarcació de Barcelona. Per unanimitat es reclamava que el míldiu s’inclogués en la cobertura de les assegurances agràries. I també amb els vots favorables de tots els regidors s’aprovava una moció d’urgència perquè l’Estat no traslladés als ajuntaments una part del dèficit de recaptació de 2020 i 2021.

Informacions de les regidories

En l’ apartat d’informacions de les regidories,  Anna Boada, regidora de cultura, recordava que aquest any es programen festes majors del municipi, començant per les ja fetes a Moja i Datmar i seguint per la de Sant Pere Molanta, aquest cap de setmana.

Jordi Catasús, regidor de comunicació i participació ciutadana, exposava que l’emissora municipal de ràdio renovava la coproducció per seguir coproduint el magazín “Penedès en Xarxa”. També exposava l’inici de l’enquesta ciutadana, oberta fins el 15 d’agost,  per decidir el projecte de local social a Daltmar.

La regidora de medi natural, Mireia Mancera, exposava que Olèrdola passarà a tenir porta a porta a tot el municipi, amb les recollides de les fraccions orgànica, rebuig, paper-cartró i envasos. També anunciava que a finals d’agost es preveu iniciar una campanya amb participació ciutadana per a fer un cens dels nous d’orenetes al municipi.

Pere Sadurní, regidor de patrimoni, anunciava la posada en marxa del joc online “Vestigis d’Olèrdola”. L’alcalde, Lucas Ramírez, aprofitava el ple per agrair l’actuació de els ADFs, mossos, bombers  i ciutadania, per evitar que prosperessin els quatre conats d’incendis provocats el vespre de diumenge 1 d’agost.

Precs i preguntes

A pregunta de la regidora Marta Mestre, des del govern municipal es va aclarir que s’estava analitzant un estudi de la Diputació que avalua els costos de realitzar les inversions planificades al Bosquet de Sant Miquel. Samblás explicava que “no està aturat, però volem saber què comportaria”. També s’especificava que, un cop tancades les licitacions del carrer Manel Crespo i del camí de vianants del Sindicat al cementiri de Moja, es treballaria per realitzar  la licitació de la reforma de la rambla Pau Casals abans d’acabar l’any.

A pregunta de Joan López, la regidora de Medi Natural, Mireia Mancera, assenyalava que l’experiència de la prova pilot als Monjos amb contenidors intel·ligents no “ve al cas” per a Olèrdola perquè el gruix del sistema al municipi es faria sense contenidors. Mancera va destacar que el propòsit és passar del 30% al 70% de reciclatge en pocs mesos, com així demostraven que era possible experiències com la de Bellvei. La regidora Anna Boada , a pregunta  de López, va explicar que els castells de focs es llencen complint les mesures de seguretat autoritzades.

A pregunta de la regidora Mari Carme Villanueva, de JxO, es va confirmar que les obres de reforma de l’edifici de l’Ajuntament es preveien acabar a finals de setembre, amb la planificació de poder fer el trasllat entre octubre i novembre. També es va respondre a Mari Carme Villanueva que el parc d’skate es tirava endavant aprofitant l’oportunitat de comprar aparells nous a preus inferiors als habituals. Sobre l’entrada en funcionament del nou edifici del consultori mèdic de Moja, Anna Boada, regidora de sanitat, reiterava que és una qüestió que depèn de l’ICS. Quan es confirmés l’obertura, s’informaria oportunament a través dels mitjans de comunicació municipals.

La portaveu d’ERC, Fina Mascaró, va adherir-se a l’agraïment per les ràpides actuacions  que van impedir que diumenge 1 d’agost el foc hagués prosperat. En un altre àmbit de coses, Mascaró va exposar que en el segon punt de l’ordre del dia del ple, el regidor Pere Sadurní havia  d’haver marxat o no comptar el seu vot perquè “està molt clar que no pot votar en un punt que li afecta directament”, en referència a la partida del conveni dels terrenys de la zona d’aparcament de l’escola de Sant Pere Molanta, incorporada en la modificació de pressupost aprovada feia una estona. Mascaró considerava que l’alcalde li havia d’haver advertit.

Lucas Ramírez, alcalde d’Olèrdola, va respondre que aquesta era una qüestió jurídica que havia de definir el secretari i aquest “ no havia dit res”. En un moment d’aquest debat, l’alcalde es va referir a que els terrenys eren del germà del regidor i va manifestar que la regidora d’ERC no era “ningú per dir el que ha de fer o deixar de fer el regidor, en tot cas ha de ser el secretari qui ho ha de dir” . L’alcalde va advertir que si la regidora no tractava qüestions de precs i preguntes, donava per acabada la intervenció d’ERC. Mascaró assenyalava que estava manifestant un prec. L’alcalde va retirar la paraula a ERC, sense que aquest grup pogués fer les preguntes que tenia preparades per traslladar al ple.

Després d’aquesta situació, la regidora de Junts per Olèrdola, Mari Carme Villanueva, va manifestar que abandonava la reunió telemàtica. També va deixar d’estar connectada a la reunió la regidora d’ERC Maria Antònia Pajuelo.

 

Document Actions