Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les obres del camí de vianants entre Sant Pere i Can Ferran es preveuen adjudicar aquest 2018

El regidor d’urbanisme, Juanma Samblás, destaca que el projecte també millorarà la imatge d’entrada a Sant Pere

dimarts 19 juny 2018

El govern municipal de l’Ajuntament d’Olèrdola preveu que abans d’acabar aquest 2018 s’adjudicaran les obres del camí de vianants que ha d’unir el poble de Sant Pere Molanta amb el barri de Ferran. El regidor d’urbanisme de l’Ajuntament, Juanma Samblás, recordava que en el darrer ple s’aprovava el projecte modificat amb la relació de terrenys que s’expropien per a poder fer les obres. A més de definir un itinerari segur per als vianants, un dels propòsits que es persegueix és el de millorar la imatge de l’entrada de Sant Pere Molanta, venint des de la rotonda d’accés al polígon.(àudio)

Samblás confia que les obres es podran executar durant el 2019.(àudio)

El Barri de Can Ferran és un petit nucli de cases que se situa a uns 300 m de Sant Pere Molanta, entre la rotonda d’accés de la N-340 i el polígon, i la part nord-oest del nucli de Sant Pere (c/ Sant Roc).

L’actual camí que uneix Sant Pere Molanta amb el barri de Can Ferran forma part de l’accés principal a aquest nucli des de la N-340, amb un trànsit considerable en determinades hores del dia. Això fa que s’ incrementi la perillositat de circular a peu entre els dos nuclis, atès que el camí no disposa de cap espai reservat als vianants, i cal circular pel lateral de la calçada.  Per resoldre aquesta mancança, l’Ajuntament d’Olèrdola va impulsar el projecte  de procedir a la formació d’un passeig per a vianants que comuniqui els nuclis de Sant Pere Molanta i Can Ferran de forma còmode i segura.

El projecte preveu la formació d’un passeig per a vianants, que se situa a un costat del camí, donant continuïtat a la vorera del c/ Sant Roc fins arribar a les primeres cases de Can Ferran, connectant així els dos nuclis.

L’amplada del passeig serà de 3,00 m, fet que permet que puntualment, a l’inici i al final, pugui col·locar-se una franja d’arbres alineada amb el vial, i la instal·lació de l’enllumenat, deixant un espai lliure de pas ampli i segur.

La calçada del camí s’ha plantejat de 5,85 m, suficient ample per al pas de vehicles i prou estreta per limitar la velocitat d’aquests en aquest tram.

El passeig es preveu lleugerament elevat per sobre de la rasant de la calçada, mitjançant la col·locació d’una vorada tipus T2, que permet delimitar clarament els espais, i serveix com element de protecció dels vianants enfront els vehicles.

Just a l’inici del passeig, prop del nucli de Sant Pere, es preveu la formació d’un petit espai destinat a la col·locació de contenidors per al reciclatge. En aquest espai s’eixampla el passeig per tal d’ubicar-los sense afectar l’espai utilitzat pel pas dels vianants.

L’enllumenat es dissenya amb columnes de 6 metres d’alçada, amb lluminàries leds, separades per una interdistància de 23 metres.

El projecte modificat suposa una inversió de prop de 184.000 € i va ser aprovat en el ple del passat 29 de maig, amb els vots favorables d’ApO i les abstencions d’ERC i PDeCat,

Document Actions