Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les obres del carril bici i de vianants que unirà Moja amb Vilafranca començaran el mes d’abril

Els treballs es preveuen finalitzar abans d’acabar el 2017, segons explicava a Moja el diputat provincial Jordi Fàbrega
L'alcalde d'Olèrdola, Lucas Ramírez, intervenint en l'acte de presentació del projecte
L'alcalde d'Olèrdola, Lucas Ramírez, intervenint en l'acte de presentació del projecte

divendres 16 setembre 2016

La Diputació de Barcelona ha anunciat que el proper mes d’abril començaran les obres del carril bici i de vianants que unirà Moja amb Vilafranca. La totalitat dels  503.000 euros de pressupost són  assumits per la Diputació i els treballs es preveuen finalitzar abans d’acabar el 2017.Així ho va anunciar aquest dijous al vespre Jordi Fàbrega, Diputat delegat d’Infraestructures Viàries i de Mobilitat de la Diputació de Barcelona, en un acte públic de presentació del projecte fet davant dels veïns al Local Nou de Moja i en el que també hi van intervenir l’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez; i el de Vilafranca, Pere Regull.

Fàbrega destacava la transversalitat  d’objectius del projecte perquè permet millorar la mobilitat amb seguretat entre dos nuclis propers, però també fer salut, esport i reduir l’ús del cotxe.(àudio)

L’itinerari seguirà el traçat de la carretera BV 2119 i  tindrà un recorregut d’un quilòmetre i 37 metres, des de la rotonda de la Ronda de Mar a Vilafranca fins a un nou accés  amb pendent suau que connectarà amb Moja per l’actual zona d’emergència de contenidors. En la majoria de seccions,  l’amplada de l’itinerari serà de dos metres i 10 centímetres , llevat dels trams que travessaran els ponts de la nacional 340 i de l’autopista AP7, quan l’amplada passarà a ser d’un metre i 90 cm i de 1’30m, respectivament. S’aprofitarà el projecte per millorar l’accés a la zona industrial de la carretera de Moja, incorporant un pas de vianants per travessar la via amb seguretat i un sistema de drenatge per evitar el tolls d’aigua que ara es produeixen. El projecte inclou revestir amb fusta  les biones de seguretat que separaran el carril de la calçada de la carretera.ActeCarril2.JPG

Fàbrega també exposava que aquest carril serà el primer que fa la Diputació que tindrà el valor afegit d’introduir una canalització per connectar la fibra òptica entre Moja i Vilafranca.

Durant l’acte,  veïns assistents  van demanar bancs per seure durant el recorregut i il·luminació suficient. Les intervencions van permetre precisar que en arribar a Moja hi hauria una zona de mirador, amb bancs i espai de descans. El diputat delegat d’Infraestructures Viàries posava l’accent en la importància de fer partícips als veïns d’aquesta millora.(àudio)

L’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, subratllava que l’acte de presentació era una forma de complir l’objectiu de la Diputació de fer-se “pròxim”. Ramírez recordava que el projecte es treballava des de feia 2 anys i resumia que millorarà la seguretat en la comunicació a peu entre Moja i Vilafranca.(àudio)

Pere Regull, alcalde de Vilafranca i diputat provincial, assenyalava que aquest carril ha de ser el primer itinerari d’una xarxa de carrils bici que connecti els municipis de l’Alt Penedès.(àudio)

Fàbrega anunciava en acabar l’acte que s’estudiarien les propostes veïnals per introduir-les en el projecte i subratllava que “la veritable inauguració de l’itinerari serà quan la gent l’ utilitzi”.

El servei de "Ràdio a la carta" no es pot actualitzar temporalment

Document Actions