Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les obres del carril de vianants de Moja a Vilafranca començaran la segona quinzena de juliol

Els treballs es realitzaran en un termini de 5 mesos i s’incorpora enllumenat al traçat per millorar la seguretat

divendres 30 juny 2017

La Diputació de Barcelona ha comunicat a l’Ajuntament d’Olèrdola que les obres del carril bici i de vianants de Moja a Vilafranca començaran la segona quinzena de juliol.En una reunió mantinguda amb repersentants de la Diputació també s’ha assenyalat que el termini d’execució dels treballs  és de 5 mesos. L’alcalde, Lucas Ramírez, també feia notar que les obres es planifiquen de manera que s’ocassionin les mínimes afectacions possibles. Així, es mantindrà un carril i s’aniran fent passos alternatius, sense tallar la circulació a la carretera.(àudio)

Les obres suposen una inversió de prop de 500.000 euros, aportats per la Diputació. Recollint un suggeriment veïnal plantejat en la reunió de presentació del projecte a Moja, també es contempla afegir enllumenat en el traçat. (àudio)

L’enllumenat no estava previst en el projecte i es contractarà en un document independent i s’executarà simultàniament.L’enllumenat serà amb balises i puntualment amb columnes a la zona industrial.

Recordem que l’itinerari del carril bici i de vianants seguirà el traçat de la carretera BV 2119 i  tindrà un recorregut d’un quilòmetre i 37 metres, des de la rotonda de la Ronda de Mar a Vilafranca fins a un nou accés  amb pendent suau que connectarà amb Moja per l’actual zona d’emergència de contenidors. En la majoria de seccions,  l’amplada de l’itinerari serà de dos metres i 10 centímetres , llevat dels trams que travessaran els ponts de la nacional 340 i de l’autopista AP7, quan l’amplada passarà a ser d’un metre i 90 cm i de 1’30m, respectivament. S’aprofitarà el projecte per millorar l’accés a la zona industrial de la carretera de Moja, incorporant un pas de vianants per travessar la via amb seguretat i un sistema de drenatge per evitar el tolls d’aigua que ara es produeixen. El projecte inclou revestir amb fusta  les biones de seguretat que separaran el carril de la calçada de la carretera..

L’alcalde indicava que l’obra suposarà una gran millora de la comunicació i la seguretat en els desplaçaments de Moja a Vilafranca.(àudio)

La Diputació va anunciar que les obres començarien el mes d'abril. Aquest endarreriment el considera l'alcalde raonable tenint en compte la complexitat de l'actuació

Document Actions