Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les parades de llibres i roses davant de les escoles aquest divendres anticipen l’ambient de Sant Jordi a Olèrdola

A l’escola Circell la parada està oberta fins les 17.30h , mentre que davant de l’escola Rossend Montané la fira de libres de 2a mà serà de 15.30 a 18.30h

divendres 21 abril 2023

Les escoles viuen amb intensitat Sant Jordi. I aquest 2023, malgrat el 23 d’abril cau en diumenge, també està sent així. Un dels elements que contribueixen a portar al municipi l’ambient de festa de la Diada són les parades de venda de llibres i de roses que s’instal·len davant de les escoles. A l’escola Circell de Moja l’organitzen els alumnes de 6è i estarà oberta fins a dos quarts de 6 de la tarda. A l’escola Rossend Montané de Sant Pere  Molanta es viurà la segona edició de la Fira de llibres de 2a mà, també amb parada de roses, en horari de 15.30 a 18.30h. A l’escola de Moja els beneficis que s’obtinguin es destinen al finançament de la sortida de final de curs dels alumnes de 6è, mentre que l’AMPA de l’escola Rossend Montané dedicarà els beneficis de la fira al projecte de reforç de l’anglès a l’escola.

Davant de la façana de l’escola Circell els alumnes de 6è culminen aquest divendres els preparatius que han fet per a tenir-ho tot apunt. Un dels alumnes, en Miquel, explica que tenen seccions de llibres per a infants, juvenil i adults, amb un apartat de volums “outlet”. Pels alumnes el dia d’avui és ben especial i molt bonic, com destaca el mateix Miquel.(àudio)

Una altra alumna de 6è, la Martina, destacava la bona organització que tenen per atendre la parada. En l’apartat de roses, tenint en compte que estem a dos dies de Sant Jordi, han estat prudents i només han encarregat 100 roses que esperen vendre en la seva totalitat.(àudio)

Marcel Brufau, tutor de 6è, indicava que els més grans de l’escola esperen aquest dia amb molta il.lusió. El muntatge de la parada, l’atenció al públic i els preparatius d’aquests dies permeten treballar moltes competències. I és que, tal i com destaca Brufau, “la vida real és el millor aprenentatge”. (àudio)

Dins de les activitats fetes aquesta setmana vinculades al món de la literatura, els alumnes de 5è han protagonitzat la "Roda de contes" portant les seves creacions a la resta d'alumnes de l'escola. També s'ha fet un concurs literari i s'han fet tallers de manualitats per elaborar roses i punts de llibre. Com marca ja la tradició cada any per Sant Jordi, també s'ha repartit als alumnes la revista de l'escola "L'Esquirol". Aquest 2023 arriba al seu número 34.

" La família Panellet, Torna al Futur?"

Un moment rellevant de la celebració de Sant Jordi a l’escola Circell de Moja es vivia aquest dijous a la tarda, quan a la biblioteca del centre es va fer el coral acte de presentació del conte “La família Panellet, Torna al Futur?”, elaborat pels propis alumnes de l’escola i editat per l’Ateneu Mogenc. " . Es tracta d'una publicació  on , de nou, els protagonistes de la història tornen a ser els capgrossos de l'escola Circell.

La presentació va ser un èxit d'assistència. Un grup d'alumnes voluntaris de diferents edats van exposar davant d'una interesada audiència la seva experìència com a escriptors/es i il·lustradors/es,  revelant tot un plegat de curiositats i situacions que els van passar durant la creació del llibre que van arrencar més d'un somriure entre el públic. Després de la magnífica intervenció de les criatures   els membres de l'escola Circell van dedicar unes paraules d'agraïment als representants de l'entitat Ateneu Mogenc Fem Poble assistents  a la presentació pel suport econòmic i logistic que  han dispensat, sense el qual l'escola  no hagués pogut tirar endavant  el projecte.
 El curs 20-21 es va  publicar el primer  llibre de la família Panellet  amb un final obert. Posteriorment, degut  a la pandèmia no es va poder entomar el projecte de realitzar  la segona part del llibre i aquest curs  22-23, a proposta de l'alumnat de l'escola,  s'ha pogut publicar la segona part de la família Panellet. Una part dels beneficis del llibre es destinarà a les despeses d’edició i una altra al viatge de fi de curs de 6è.

Sara Pena, mestra de l’equip directiu de l’escola, destacava que els alumnes de tots els cursos havien fet aportacions en l’elaboració del conte.(àudio)

Els alumnes del cicle superior havien triat el títol, la portada i fet el text. Dues de les alumnes de 5è, la Laia i la Esli, i en Guifré de 6è, explicaven a la ràdio com ho havien viscut.(àudio)

El conte es pot adquirir a la parada d’aquest divendres. També es podrà trobar a l’acte de presentació del llibre “Ermessenda, la comtessa mare”, aquest divendres a dos quarts de 8 del vespre al Local Nou, i a la plaça de l’Església de Moja el diumenge al matí, durant l’espectacle infantil que s’ha programat a les 11 del matí al pati de la capella de Sant Cugat

 Escolta les entrevistes vinculades a la celebració de Sant Jordi a l’escola Circell, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Presentació del conte de la Família Panellet

Galeria d'Imatges

Panellet1.jpg
Panellet2.jpg

Document Actions