Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les puntaires d’Olèrdola han participat en una Trobada a les festes del Pilar de Saragossa

L’expedició l’integraven una cinquantena de persones, de les quals 33 eren puntaires
L'expedició d'Olèrdola a Saragossa
L'expedició d'Olèrdola a Saragossa

dimarts 09 octubre 2012

L’escola de Puntaires d’Olèrdola participa en una vintena de trobades durant el curs, però en poques ocasions es desplaça tan lluny com ho ha fet aquest diumenge. Amb la voluntat de fer compatible una sortida turística amb l’activitat que les defineix, les puntaires d’Olèrdola han participat en una trobada de puntaires a Saragossa que els ha permès conèixer la capital aragonesa. Era el “XIX Encuentro de encage de bolillos” de Saragossa i la jornada es va fer a la mateixa plaça del Pilar

Enriqueta Mata, professora de l’escola de puntaires, explicava que s’havien trobat un  gran ambient i molta presència militar degut a que se celebrava un acte de celebració de la patrona de la Guàrdia Civil.(àudio)

En la trobada hi participaven grups d’arreu de l’estat espanyol. Des d’Olèrdola es va desplaçar un autocar amb prop d’una seixantena de persones, de les quals 33 eren puntaires. (àudio)

En les parades hi havia venedors catalans i alguns altres grups desplaçats des de Catalunya, com era el cas de les puntaires de Vilanova.

Per la tarda el grup d’Olèrdola va poder visitar la basílica del Pilar i comprovar com està d’arrelada la tradició de portar els infants a la verge del Pilar perquè els protegeixi. (àudio)

L’escola de puntaires ha començat amb normalitat aquest mes d’octubre el curs 2012-13. La propera activitat social que realitzaran l’han programat el divendres 19 d’octubre, al Centre Cívic Gatzara, amb un berenar per celebrar la patrona de les puntaires, Santa Úrsula. També han planificat sortides a trobades el mes de novembre: el dia 4 a Olivella; i el dia 11 a Vilanova i a La Ràpita. El 9 de desembre ja han confirmat la seva presència a la fira de l’Arboç.

 

Document Actions