Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les regidores d’ERC d’Olèrdola ja formen part de l'Assemblea d'Electes de Catalunya

Els tres electes del PDeCAT també s’inscriuran en aquesta instància que vol “garantir la celebració del referèndum”
Fina Mascaró, regidora portaveu del grup d'ERC, participava divendres en la presentació
Fina Mascaró, regidora portaveu del grup d'ERC, participava divendres en la presentació

dilluns 13 febrer 2017

L'Assemblea d'Electes de Catalunya (AECAT) és una nova eina impulsada per l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) per garantir la celebració del referèndum sobre la independència de Catalunya i poder participar activament a la campanya electoral a favor del Sí. Les dues regidores d’ERC de l’Ajuntament d’Olèrdola, Fina Mascaró i M.Antònia Pajuelo, ja en formen part i els tres electes del PDeCAT del municipi(Josep Sánchez, Mari Carme Villanueva i Vanesa López) ho faran properament.

Divendres, en un acte celebrat al Foment Vilanoví de Vilanova, es feia  la presentació per als càrrecs electes del Garraf, Alt i Baix Penedès. Entre les assistents, hi havia Fina Mascaró, regidora portaveu d’ERC, que en una entrevista a Canal 20-Ràdio Olèrdola, resumia que la funció de l’Assemblea d’Electes serà fer “el que calgui” per a realitzar el referàndum en cas que es produís una eventual suspensió de la Generalitat per part de l’estat.(àudio)

Dels 9.283 càrrecs electes de Catalunya entre regidors/es, diputats/des, senadors/es i eurodiputats/des, hi ha 2.810 inscrits a l'AECAT. La presidenta de l'AMI, Neus Lloveras, ha incidit durant l’acte a Vilanova en què un percentatge òptim d'inscripcions seria el 50%,“també caldria que a les comarques del Penedès hi hagués un impuls”. En aquests moments a les tres comarques hi ha 142 inscrits a l'assemblea, el 32,07% del Garraf, el 25,08 de l'Alt Penedès i el 20,93% del Baix Penedès.

A més de destacar la transversalitat del projecte i la seva territorialitat, Lloveras també ha posat l’accent en la legitimitat dels càrrecs electes “vital per donar pes a aquests propers mesos que es preveuen molt tensos abans de poder celebrar el referéndum”.

A la presentació també hi assistia Jordi Mas, regidor de l'Ajuntament de Sitges per Demòcrates de Catalunya que explicava que l'AMI està agafant un rol en el municipalisme “clau per la transformació del país”. Aurora Carbonell, primera tinenta d'alcaldia de l'Ajuntament de Sitges per ERC, ha recordat el jurament dels càrrecs electes del seu partit posant-se a disposició del Parlament de Catalunya, “ho fem per complir la voluntat del nostre poble”. I Maria Rossell, alcaldessa de Sant Sadurní d'Anoia, ha destacat que l’acte de divendres era el primer “amb el reconeixement de la Vegueria Penedès”, fita assolida que entèn ha de servir “d'exemple per mostrar que si tots anem a una podem assolir la llibertat del nostre país”.

 

Document Actions