Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les sessions d’educació viària detecten la necessitat de reforçar hàbits de seguretat

Les sessions s’han fet als alumnes de 3r i 5è i han inclòs un circuit pràctic d’educació vial cedit per Trànsit

dimarts 25 març 2014

Cal incidir més en hàbits d’educació viària entre els infants. Aquesta és una de les principals conclusions que s’extreuen de les sessions d’educació viària que han realitzat a les escoles d’Olèrdola els agents municipals, entre la setmana passada i aquesta. Les sessions es fan al municipi des de fa 7 anys i aquest curs tenien com a novetat la recuperació del circuit pràctic que cedeix el Servei Català de Trànsit. El circuit permet simular situacions reals que es trobaran a la via pública els alumnes, posant-los a prova com a vianants i com a conductors de bicicleta. Les sessions pràctiques en el circuit, instal·lat a la pista poliesportiva de Moja, es van fer dimecres i dijous de la setmana passada. En les sessions hi participaven els alumnes de 3r i de 5è de les escoles Circell de Moja i Rossend Montané de Sant Pere Molanta.Circuit2.JPG

Josep Miquel Escofet, coordinador dels agents municipals d’Olèrdola, ha estat l’encarregat de conduir aquestes sessions d’educació viària. Destacava que aquest any s’ha pogut comptar amb el circuit cedit pel SCT i indicava que en els alumnes de 3r s’ha reforçat conductes segures com a vianants mentre que en els de 5è s’ha fet incidència en els hàbits que cal tenir com a conductors de bicicletes.(àudio)

Josep Miquel Escofet subratlla que, en les sessions de valoració fetes a les escoles, s’ha posat de manifest la necessitat de complir les normes per tal d’evitar accidents.(àudio)

A través dels comentaris dels infants, es desprèn que són els adults els que tenen desconeixements en molts casos de la norma o bé un relaxament imprudent de conducta. Davant d’això, Escofet recomana als infants que actuïn complint la normativa, malgrat l’exemple contradictori que ofereixen els adults.(àudio)

La formació ha arribat a la pràctica totalitat dels 99 alumnes matriculats a Olèrdola en aquests dos cursos. En propers anys es preveu seguir aquesta pràctica de centrar les sessions d’educació viària en els alumnes de 3r i de 5è del municipi.

Escolta l'entrevista a Josep Miquel Escofet, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions