Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les ventades d’aquest cap de setmana han estat inusuals per la seva durada

El vent ha bufat amb intensitat durant 48 hores, però la velocitat a Olèrdola no ha superat els 61 km per hora
Les dades meteorològiques es poden consultar a olerdola.org
Les dades meteorològiques es poden consultar a olerdola.org

dimecres 06 febrer 2013

 

 

Com en el conjunt del país, Olèrdola també ha notat aquest cap de setmana l’episodi de ventades. Des de l’Estació Meteorològica de Moja s’ha pogut constatar que ha estat destacable per poc usual la durada d’aquestes ventades, no per la seva velocitat.

Així, dissabte i diumenge la situació meteorològica va estar marcada pel vent. En els dos dies la velocitat màxima va superar els 50 quilòmetres per hora, amb una punta que es va enfilar fins els 61. Javier García-Berro, responsable de l’Estació Meteorològica de Moja, destaca que ha estat rellevant la durada de 48 hores de la ventada, no pas la potència del vent.(àudio)

A la comarca és freqüent que hi hagi vents forts de ponent i mestral, amb velocitats puntuals que poden arribar a superar els 80 quilòmetres per hora. Però no és habitual que l’episodi de vent duri 48 hores, com ha estat el cas d’aquest cap de setmana.

Javier García-Berro qualifica com a curiós i cíclic el comportament d’aquest hivern. Fins ara, està sent suau i amb temperatures superiors de promig a les registrades al municipi en els darrers anys.(àudio)

Aquest mes de febrer, la temperatura màxima més elevada va ser el dia 1, amb 19 graus, i la mínima més baixa ha estat aquest dilluns amb 2’6.

Les temperatures suaus han comportat que s’avanci la floració en alguns arbres com es pot comprovar en el cas dels ametllers.(àudio)

Les persones interessades en seguir les dades meteorològiques que s’obtenen de l’Estació de Moja poden consultar la pàgina web olerdola.org.

Escolta l'entrevista a Javier García-Berro, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions