Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les visites al Punt d'Informació Turística d'Olèrdola s'han quadruplicat aquest any, el primer en què s'instal·lava al Conjunt monumental

Durant el ple de dimecres es va informar que aquest 2020 havien passat pel punt d'informació 800 visitants

dimarts 15 desembre 2020

Les visites al Punt d’Informació Turística d’Olèrdola s’han quadruplicat aquest any, el primer en què s’instal·lava al Conjunt monumental Durant el ple de dimecres passat es va informar que aquest 2020 havien passat pel punt d’informació 800 visitants Durant l’apartat d’informacions de les diferents regidories del ple de l’Ajuntament d’Olèrdola del dimecres passat, el regidor de patrimoni i turisme, Pere Sadurní, va detallar que aquest 2020 el punt d’Informació turística situat al Conjunt monumental havia atès 800 visitants, quan l’any passat havien estat 180. La diferència de registre s’atribueix a que aquest 2020 el punt estava instal·lat al conjunt Monumental i no a la seu de l’ajuntament, com era habitual. Aquests visitants eren sobretot de municipis de l’entorn més immediat, sent el primer municipi de procedència Vilafranca, seguit de Vilanova. Olèrdola ocupa el tercer lloc. Aquest elevat seguiment per part dels veïns d’Olèrdola, amb 99 visites al Punt d’Informació, va ser un punt que va destacar el mateix Pere Sadurní en el ple perquè podria indicar que l’interès pel patrimoni del municipi creix entre els veïns d’Olèrdola.(àudio)

En el punt dedicat a donar compte , l’alcalde va exposar que en tres mesos es redactaria un pla d’acció per millorar les “escletxes” detectades en els informes de control financer que una empresa externa realitza a l’Ajuntament.

La regidora de medi natural, Mireia Mancera, va explicar que un cop finalitzats els treballs a Moja, ara la poda dels arbres continuava a Sant Pere Molanta i Santa Miquel. També anunciava que aquest mes es completaria la instal·lació de jardineres o també lamentava que, en punts com la Carrerada, estaven desapareixent plantes. També precisava que s’havia reforçat la neteja i canviat contenidors, netejat les zones de l’entorn i reforçat l’actuació de l’empresa de control de plagues per a fer front a la presència detectada de rates en l’entorn de la zona de contenidors de Moja.

També aprofitava al ple per agrair la feina que fan els voluntaris en les colònies controlades de gats i feia notar que, en el darrer trimestre, s’havien capturat o esterilitzat més de 30 gats.

El regidor de Comunicació, Jordi Catasús , exposava que el nou contracte que es licita de gestió d’expedients comportarà millores substancials en atenció ciutadana perquè permetrà que el ciutadà pugui saber en tot moment l’estat de les seves sol·licituds i peticions.

Juanma Samblás exposava que amb l’empresa CONGIAC s’havien calendaritzat obres de millora a la xarxa d’aigua que a finals de maig haurien d’estar executades. Assenyalava que aquesta “nova aliança” estava funcionant i ajudarà a fer el pla de millora de la xarxa d’aigües, una de les prioritats del govern.

Anna Boada, regidora de Sanitat, informava que temporalment els consultoris disposaran de noves línies telefòniques perquè els professionals sanitaris facin el seguiment als pacients. No per fer trucades als consultoris. S’havia detectat un problema de saturació de línies que es preveu que es solucioni en breu amb la formalització de dos contractes diferents: un per dades d’internet i un altre per trucades de veu.

L’alcalde, Lucas Ramírez, va detallar l’estat de tramitació de diferents projectes que l’Ajuntament ha posat en marxa. Ja s’havien conegut les propostes que participaven en la convocatòria per redactar els projectes d’accessibilitat als nuclis històrics dels pobles ,com així també havia estat el cas per a la millora dels ferms dels camins del municipi. També recordava que el dia 21 finalitzava el termini per a presentar ofertes al nou contracte de jardineria. També assenyalava que abans d’acabar l’any es preveien licitar les obres al carrer Manel Crespo de Sant Pere Molanta.

Precs i preguntes

Marta Mestre, regidora no adscrita, es va fer ressò de els queixes pel funcionament de les línies telefòniques als consultoris i, a pregunta del regidor del PSC-Units, Joan López, el govern municipal va informar que la Diputació havia desistit de la llicència d’obres que havia sol·licitat per a millorar l’accessibilitat a l’església del Conjunt monumental en no haver disposició econòmica. Des del PSC units també lamentaven que, per no tenir institut, no es pogués fer l’adhesió a un conveni d’educació viària.

La regidora de Junts per Olèrdola, Mari Carme Villanueva, recordava que a Sant Pere Molanta també havien aparegut rates. També valorava que havia estat un encert que el punt d’informació turística estigués al castell.

ERC va recordar que ja havia posat sobre la taula la problemàtica de la presència de rates. A preguntes d’ERC, el govern va explicar que la gran majoria dels 26 arbres talats al carrer Sindicat de Moja estaven malalts i no es reemplaçarien amb nous arbres, L’espai “es quedaria així” per decisió dels veïns. També es va apuntar que la tala es va fer amb un informe desfavorable perquè l’actuació era urgent. Igualment a pregunta d’ERC es va confirmar que no es reemplaçarà la baixa d’un vigilant perquè el lloc de treball estava vinculat a una finalitat feta.

Fina Mascaró també va fer notar que les auditories dels exercicis 2017-18 i del 2019 indiquen que l’Ajuntament ha de publicar l’organigrama d’organització. També valorava que li sobtava que el govern "passés de puntetes” que les auditories assenyalin igualment que és obligatori tenir valoració de llocs de treball. Mascaró manifestava que “no s’ajustava a la realitat” l’informe de la TAG de l'Ajuntament que argumentava que aquesta valoració no es podria assumir per les restriccions de la llei de pressupostos de l’Estat . Per ERC, això “és barrejar temes”.

ERC va recuperar una pregunta de feia un any sobre la gestió del bar del Local Nou de Moja, a la qual el govern responia que “s’hi està treballant” però no era el millor moment i calia estudiar la concessió millor perquè durés temps. També a pregunta d’ERC, el govern va assegurar que “ben aviat” el pla de govern 2019-2023 estaria a disposició de la ciutadania. També ERC qualificava de “transparència zero” que no s’expliqués com s’accedia a la comissió de l’any Mir Geribert. El govern també va explicar que “conforme s’avanci en el projecte” s’explicarà en què consistirà el Dia Sàpiens, que té una reserva en el pressupost de 12.800 €, segons indicava ERC.

ERC va reclamar la llibertat dels presos polítics i va manifestar el rebuig a la decisió del Suprem de “tombar” el 3r grau de Dolors Bassa i Carme Forcadell. Replicant a Mari Villanueva, el regidor d’esports, Pere Sadurní, va negar que es fes un vestit a mida de cap entitat en les bases de subvencions i va defensar que les funcions “han de ser modificables en funció de les necessitats de les entitats”.

Document Actions