Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les xerrades sobre els pressupostos participatius permeten recollir suggeriments veïnals

Per ampliar la transparència del procés, s’exposaran els criteris de selecció dels projectes finalistes

dilluns 09 abril 2018

Les sessions informatives convocades per a difondre el procés de pressupostos participatius estan resultant útils a l’equip de govern per a recollir suggeriments dels veïns que hi participen. En la segona de les xerrades informatives, celebrada divendres al vespre al Centre Cívic La Xarxa de Moja, la presència de veïns no va ser nombrosa però la reunió va ser dinàmica i va permetre detectar l’existència d’inquietuds sobre la necessitat d’ajustar el servei de neteja de la via pública, millorar la senyalització als polígons o bé ampliar zones d’ombra en els parcs i places. L’alcalde, Lucas Ramírez, feia notar que el procés de participació té el propòsit de facilitar que els veïns puguin proposar i decidir en què invertir recursos municipals, promovent així  que els ciutadans  “se sentin còmodes on viuen”.(àudio)

Ramírez inscrivia aquestes sessions informatives en el ventall d’accions que convoca el govern  municipal per a incentivar la participació ciutadana. A més dels pressupostos participatius, inclouen les convocatòries per a exposar el pressupost o les reunions veïnals per carreres. (àudio)

En la xerrada de divendres es recordava que el procés de participació preveu tres moments diferents per a proposar i decidir el destí de 80.000 € de la partida d’inversions del pressupost municipal d’aquest 2018. La fase inicial informativa i de difusió acaba el 16 d’abril. El segon moment, del 16 d’abril al 2 de maig, s’habilita per a poder fer propostes d’inversions. I el tercer i darrer moment, del 14 al 28 de maig,  estarà dedicat a escollir entre les propostes finalistes. Per a fer les propostes i poder votar, els veïns d’Olèrdola majors de 18 anys  tindran l’opció de fer-ho de manera telemàtica, des del portal http://transparencia.olerdola.cat,  però també presencialment en l’horari d’atenció al públic de l’OAC de l’Ajuntament, de dilluns a divendres de 07:30 a 15:00. Igualment, també s’han fixat convocatòries puntuals per les tardes, als Centres Cívics de Moja i de Sant Pere Molanta, per a poder atendre al màxim de població possible.

Una comissió de seguiment, formada per representants de tots els grups municipals, triarà un màxim de 10 projectes finalistes que hagin pogut sorgir durant la fase de propostes. Entre aquestes propostes seleccionades, els veïns podran votar, del 14 de maig al 28 de maig, per a definir el destí dels 80:000 € .

Salvi Vendrell, coordinador de noves tecnologies de l’Ajuntament d’Olèrdola, explicava que les propostes es poden exposar de forma senzilla. En el formulari per fer les propostes es demana un pressupost orientatiu de la inversió que es trasllada, però no és imprescindible detallar aquest apartat  si no es disposen de les dades. Els serveis municipals ja calcularien l’import estimat de la inversió. (àudio)

Amb l’ànim de garantir la màxima transparència del procés de participació, fruit d’un suggeriment sorgit en la reunió feta a Sant Pere Molanta s’establiran de manera pública els criteris de selecció dels projectes. Així, tothom podrà saber els motius pels quals la seva proposta ha estat triada com a finalista per a la selecció final o, en cas contrari, per què ha estat descartada.(àudio)

La tercera i darrera de les reunions explicatives per exposar el procés de participació es farà aquest divendres 13 d’abril,  al local social Rossend Montané de Sant Miquel d’Olèrdola, a les 8 del vespre.

Tota la informació del procés de participació es pot consultar al portal http://transparencia.olerdola.cat o a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament d’Olèrdola.

Escolta les entrevistes a Lucas Ramírez i a Salvi Vendrell, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions