Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les xerrades sobre seguretat vial permeten recollir incidències detectades a la via pública

En la sessió feta a Sant Pere Molanta , els assistents es centren en problemes com l’estacionament de vehicles
Taller sobre seguretat vial, dijous al Casal d'Avis de Sant Pere
Taller sobre seguretat vial, dijous al Casal d'Avis de Sant Pere

dilluns 10 juny 2013

Aquest darrer dijous tenia lloc la segona de les xerrades sobre seguretat vial per a la gent gran que, sota l’organització de l’Ajuntament d’Olèrdola, es realitzen als casals d’avis del municipi. Les sessions són impartides pel coordinador dels agents municipals, Josep Miquel Escofet, i serveixen també per a recollir inquietuds que detecten sobre l’estat de la via pública la gent gran assistent. Aquest va ser el cas de la darrera xerrada, feta al Casal d’Avis de Sant Pere Molanta. Abans, Josep Miquel Escofet transmetia algunes recomanacions bàsiques que cal que la gent gran tingui en compte com a vianants i com a conductors de vehicles. Una d’essencial és que se sigui conscient de les limitacions i de la pèrdua de capacitats que comporta l’edat. En aquest sentit va subratllar que, si hi ha gent gran que no es veu amb cor d’agafar el volant, per prudència és millor que no condueixi.(àudio)

 

Una altra de les situacions que cal subratllar en l’àmbit de la seguretat a la via pública, en aquest cas com a vianants, és que cal travessar amb seguretat els passos de vianants. En aquest sentit va recomanar no refiar-se i esperar a que els vehicles s’aturin davant el pas abans de creuar.(àudio)

Entre els problemes que els assistents van traslladar a l’Ajuntament, una preocupació estesa era la regulació del trànsit al carrer Sant Roc en direcció al polígon de Sant Pere Molanta. Des dels agents municipals recorden que una part d’aquest carrer pertany a Vilafranca i és competència de la seva policia local regular el tram que està al seu terme municipal.(àudio)

En aquestes xerrades també s’exposen les actuacions realitzades en els darrers mesos per a donar resposta a demandes platejades en altres sessions. Aquest ha estat el cas d’arranjaments d’elements de la via pública. La propera de les xerrades dedicades a seguretat vial programades als casals d’avis d’Olèrdola es preveu realitzar després de l’estiu al Casal d’Avis de Moja.

Escolta l'entrevista a Josep Miquel Escofet, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions