Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Lliurats els premis del concurs de fotografia de l’escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta

S’han presentat una vuitantena d'imatges repartides en les seccions “El cel d’Olèrdola”, “M’agrada el verd” i “Racons d’Olèrdola”

dilluns 18 gener 2021

 

Una vuitantena de fotografies realitzades per alumnes del centre han optat als premis del concurs de fotografia de l’escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta. Divendres al migdia es va procedir a fer l’acte de lliurament dels guardons en les tres categories establertes.

Arlet Ruiz, de 1r curs, guanyava l’apartat “El cel d’Olèrdola” captant el cel de tarda a l’església de Sant Pere. El segon premi ha estat per Max Torrents, de 5è, amb la fotografia “Els núvols de la tarda des del balcó de casa meva”. Mentre que el tercer premi ha anat a parar a Èric i Guiu Runsó, de 6è, amb “Onades al cel”, fotografia captada al barri de Can Torres.

Júlia i Albert Guiral ( de 3r i 1r) obtenien el primer premi en la categoria “M’agrada el verd” per la fotografia “Nyam-Nyam” ubicada a La Serreta. Oriol Serradell, de 5è, rebia el segon premi d’aquesta categoria per “Una mantis a l’hort”, captada a Can Trabal. I Irene Gálvez, de 1r, per la imatge “caminem junts” captada a Viladellops rebia el 3r premi.

Héctor Moreno, de 5è, rebia el primer premi de l’apartat “Racons d’Olèrdola” per la fotografia “Un camí al cor d’Olèrdola”. Aina Samblas, de 3r, per la fotografia “Fins a l’infinit i més enllà” captada al Parc Natural d’Olèrdola, rebia el segon premi d’aquest apartat. I  Oriol Alsina, de 3r, per la fotografia “Mincraf del Passat” captada a l’antiga pedrera, obtenia el 3r premi.

La recaptació obtinguda per la inscripció s’ha destinat a La Marató de Tv3. Afegint els diners recaptats amb  una xocolatada solidària i amb  una degustació de sucs de taronja i llimonada, l’escola de Sant Pere Molanta ha pogut ingressar 669 € al compte de La Marató.

Un dels alumnes guanyadors, l’Héctor Moreno, ens explica que la seva fotografia la va captar en un camí de Viladellops a Olivella.(àudio)

Des de l’escola han expressat la seva satisfacció per aquesta nova experiència artística a l’escola, molt ben rebuda per les famílies. Àngels Urgell, directora de l’escola Rossend Montané, resumia que als alumnes els hi ha motivat molt poder descobrir el seu entorn i compartir-lo amb la resta a través de la fotografia.(àudio)

Amb el bon regust que deixa aquesta primera experiència, des de l’escola ja s’apunta que podrien tornar a fer altres activitats amb el protagonisme de la fotografia perquè permet treballar molts àmbits, incloent el tractament informàtic de les imatges captades.(àudio)

A causa de les restriccions decretades per evitar la propagació de la Covid-19, aquest curs es va decidir no fer la sortida per Olèrdola i no realitzar la Fira Solidària, que es vinculava al projecte d’emprenedoria. Amb la voluntat de seguir treballant un projecte amb finalitat social, com a cloenda al projecte dedicat al coronavirus realitzat durant el 1r trimestre, es va decidir que la recaptació assolida en les activitats es destinaria a La Marató de TV3, que s’ha dedicat a combatre la COVID-19.(àudio)

El concurs ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Olèrdola. L’exposició no està oberta al públic i restarà al vestíbul de l’escola per un temps indeterminat. Però les imatges es poden consultar a la web de l’escola.

L’escola ja anuncia que no farà cap sortida durant el segon trimestre però sí que planifica activitats especials, dins del projecte dedicat a l’Univers, que inclourà el treball amb ceràmica.

Escolta les entrevistes sobre el concurs, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Document Actions