Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Llogar els locals Sant Jaume i Rossend Montané per a celebracions particulars serà més econòmic

Es manté el preu de 50€/hora, però s’introdueixen rebaixes per a l’ús dels locals durant 4,6 o 8 hores

dijous 23 agost 2018

Els equipaments municipals com el Local Sant Jaume de Moja i la sala gran del Local Rossend Montané de Sant Pere Molanta són equipaments dissenyats i pensats per realitzar-hi actes populars i esdeveniments de gran afluència de públic, per les dimensions i prestacions de les que disposen aquests dos locals. Excepcionalment, s’autoritzen peticions de particulars per a realitzar en aquests locals celebracions privades diverses, principalment, en horaris de migdia i tarda-vespre, per a grups majors de 50 persones, que per qüestions de volum de gent no tenen lloc en d’altres equipaments municipals.

Amb la voluntat de fomentar l’ús entre la ciutadania d’aquests equipaments per a poder-hi celebrar actes particulars i de caràcter familiar, el ple de l’Ajuntament d’Olèrdola aprovava en la seva darrera sessió, celebrada dimarts 31 de juliol, una modificació de la tarifa que regula el preu públic per a la utilització d’aquests béns de titularitat municipals

Fins ara hi ha una única tarifa de 50€ per hora de lloguer. Ara s’ha aprovat  introduir una tarifa de preu públic amb tres packs de 4, 6 i 8 hores, segons la tipologia i durada de l’acte o esdeveniment, tenint en compte també l’estona que requereix el seu muntatge o preparació, i a l’acabar la seva recollida i neteja de la sala.

La tarifa de 50€/hora o fracció es mantindrà i s’aplicarà només per aquells actes o esdeveniments de curta durada, com ara xerrades, col·loquis, reunions o altres actes de participació ciutadana. Les nous packs per hores passes a tenir aquestes tarifes; 145€ per lloguer de 4 hores; 200 € pel lloguer de 6 hores; i 260 € pel lloguer de 8 hores.

Durant el ple, el regidor d’hisenda, Xavier Serramià, detallava les modificacions i resumia que el propòsit era el de fer més assequibles l’ús d’aquests espais per a celebracions particulars.(àudio)

Des del grup d’ERC es valorava de manera que s’introduïssin reduccions, però exposaven que s’abstenien en la votació perquè el govern no els havia demanat participar en l’elaboració de la proposta. Fina Mascaró, portaveu d’ERC, va criticar un passatge de la part expositiva de la proposta d’acord que feia referència a que era “voluntat del govern municipal” fomentar l’ús dels equipaments. ERC qualificava l’expressió de “partidista” i subratllava que aquesta era una voluntat compartida pel conjunt del consistori.(àudio)

El grup municipal del PDeCAT va votar en contra de la modificació. Josep Sánchez, portaveu d’aquesta formació, reclamava que s’introduïssin bonificacions pels veïns del municipi.(àudio)

L’ordenança que regula l’ús de béns públics estableix que tindran dret a la cessió gratuïta dels béns mobles i immobles les entitats inscrites en el Registre Municipal d’Entitats (REM) de caràcter benèfic, social, cultural o d’interès públic que disposin d’autorització expressa, en virtut de la seva activitat, conveni de col·laboració amb l’ajuntament o la seva pròpia inscripció al REM.

També tenen cessió gratuïta  les persones físiques o jurídiques que gratuïtament organitzin una activitat, jornada, xerrada o cursos d’interès cultural, educatiu, lúdic o social obert a tota la ciutadania del municipi amb les condicions que reguli l’Ajuntament i prèvia autorització del mateix.

Document Actions