Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Lluïda recepció de la Flama del Canigó a Olèrdola

La bona resposta obtinguda esperona a preparar per l’any que ve una revetlla de Sant Joan amb més ambició
Arribada de la flama a Sant Miquel
Arribada de la flama a Sant Miquel

dilluns 27 juny 2016

Dijous al vespre Olèrdola va ser un dels 14 municipis de l’Alt Penedès que acollia la Flama del Canigó. Provinent de Vilafranca, la flama arribava a Moja i allà els portadors  feien una aturada d’avituallament davant del Celler Cooperatiu. L’arribada a Sant Miquel es produïa a tres quarts de nou del vespre, en l’esplanada que hi ha davant de l’edifici de l’ajuntament. El foc de la flama, com marca la tradició, es va fer servir per a encendre una foguera de Sant Joan. En els parlaments, l’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, definia la flama del Canigó com un dels símbols “que més ens representa i ens uneix”. En el text llegit per Ramírez s’assenyala que cal conservar viva la flama durant aquest proper any  “perquè és tot un poble el que s’ha posat a caminar, definitivament, amb un repte immens”.Flama2.JPG

En referència al mandat de 18 mesos fixat per la majoria independentista del Parlament, el missatge indica que el proper solstici d’estiu, el del 2017, “quan la flama baixi renovada del Canigó, es complirà tot just el termini. Res podrà ser igual que abans. El futur és a les nostres mans perquè som conscients del passat”.

Els relleus de la flama els van assumir, en la pràctica totalitat, membres de Correm per la Terra i l’acte va incloure la intervenció de música a càrrec dels grallers de Moja ,la crema de desitjos i repartiment de coca i cava per a tothom.

A Olèrdola ha promogut l’arribada de la Flama del Canigó el grup territorial de l’ANC. La seva presidenta, Helena Mestre, explicava que es tractava d’un símbol maco que uneix els pobles. L’alcalde, Lucas Ramírez, posava de relleu la gran rebuda que a Olèrdola se li havia fet a la flama.(àudio)

L’acte a Sant Miquel reunia a veïns de diferents nuclis del municipi. Per l’any que ve la voluntat és la de preparar l’arribada de la flama amb més marge de temps per així poder plantejar la celebració d’una revetlla de Sant Joan al municipi amb més ambició.(àudio)

Des de l’organització es posava l’accent en la presència de veïns de gairebé tots els nuclis d’Olèrdola i l’alcalde també feia notar que, en el cas de l’Ajuntament, es comptava amb la presència de representants dels tres grups municipals.(àudio)

La flama arribava a Sant Miquel en dues torxes portades per Dani Arroyo i Oriol Díaz, membres de Correm per la Terra i veïns d’Olèrdola. L’acte va ser molt àgil i en tot moment va estar presidit pel to festiu.

Escolta les entrevistes a Helena Mestre i Lucas Ramírez, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions