Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Lucas Ramírez és reelegit alcalde d’Olèrdola i assenyala que els resultats electorals “exigeixen complir” però els hi donen molta força

Junts per Olèrdola i PSC no han presentat candidatura a l’alcaldia i s’han abstingut, mentre que la candidata d’ERC, Fina Mascaró, rebia els dos vots del seu grup
Lucas Ramírez rebia la vara d'alcalde i la bandera del municipi de mans de M. Antònia Pajuelo, que ha presidit la mesa d'edat del ple
Lucas Ramírez rebia la vara d'alcalde i la bandera del municipi de mans de M. Antònia Pajuelo, que ha presidit la mesa d'edat del ple

dissabte 15 juny 2019

 

Lucas Ramírez ha estat reelegit alcalde d’Olèrdola en la sessió de constitució del nou ajuntament, celebrada aquest dissabte al matí. Com estava previst, Ramírez ha estat elegit amb els vots dels 6 regidors d’ApO. ERC ha estat l’únic grup dels altres tres presents al consistori que també ha presentat candidatura a l’alcaldia en aquest ple, rebent Fina Mascaró els dos vots del seu grup. Junts per Olèrdola i PSC no han presentat candidat i s’han abstingut.

La majoria promet el càrrec per "imperatiu legal"

Abans de l’elecció i de la presa de possessió de Lucas Ramírez com alcalde, s’ha constituït l’Ajuntament després de que en el moment inicial presidís el ple la mesa d’edat , formada per Maria Antònia Pajuelo, d’ERC, com a regidora de més edat; i pel mateix Lucas Ramírez, com a regidor més jove.

Després d’acreditar-se les identitats dels regidors , s’ha procedit a la constitució de l’Ajuntament un cop els electes han promès o jurat el càrrec. En el grup d’ApO, Lucas Ramírez, Mireia Mancera  i Juanma Samblás optaven per prometre el càrrec, sense cap més declaració afegida, mentre que Anna Boada i Pere Sadurní ho feien “per imperatiu legal” . Jordi Catasús manifestava que prometia “per imperatiu legal fins que esdevinguem jurídicament una República de pau i llibertats.”

Les dues regidores d’ERC han optat per prometre el càrrec per imperatiu legal “per la República Catalana, per expressió democràtica de la voluntat ciutadana” i manifestaven el seu ferm compromís “amb els valors de la República Catalana” . També declaraven que continuarien treballant per la constitució d’una Catalunya “ políticament lliure, socialment justa, econòmicament pròspera i territorialment equilibrada”.

Marta Mestre i Mari Carme Villanueva, de Junts per Olèrdola, també prometien el càrrec per imperatiu legal; mentre que Joan López, del PSC, ha estat l’únic dels 11 regidors que ha optat per la fórmula de jurar el càrrec.

PSC: "aportar en positiu"

Un cop confirmada l’elecció de l’alcalde, ha estat el torn de les intervencions dels grups municipals. Joan López, del PSC, manifestava que venien a l’Ajuntament “a sumar i a aportar la nostra positivitat” des de la discrepància però “sempre en positiu”. També exposava que no han volgut votar contra cap candidatura “perquè no hi havia cap motiu objectiu per a fer-ho”. Però també feia públic que no els hi havien demanat “que votéssim a favor de ningú, en no ser necessari”. López concloïa que per responsabilitat “la majoria expressada en les urnes” havia de ser la que rebés el mandat efectiu de governar.

JxO: "Continuar sumant per Olèrdola"

La portaveu del grup de Junts per Olèrdola, Mari Carme Villanueva, felicitava a l’alcalde i anunciava que la intenció del seu grup era la de “continuar sumant per Olèrdola”. Exposava que recolzarien al govern en aquelles actuacions que criessin que estan bé pel municipi, però sense renunciar a discrepar amb aquelles coses que no estiguin bé.

ERC: treballar pel municipi i per un país lliure

Fina Mascaró, portaveu d’ERC, felicitava a Lucas Ramírez i assenyalava que l’equip que governarà “haurà de complir el seu programa electoral” governant  “per tothom”, tant per la ciutadania que els ha fet confiança com per la que no. Mascaró feia notar les diferències de programa amb ApO, per afegir que estava clar quina era la proposta a la que li havien fet més confiança els olerdolencs i olerdolenques. En aquest punt, Mascaró va voler subratllar “el més gran respecte, des de la decisió no compartida”.

 ERC defensa un model de política municipal “que ultrapassés el municipi, que creés sinergies amb els municipis propers per a mancomunar serveis” però també  per “fer República des del municipalisme”. Mascaró incidia en assenyalar que no compartien l’expressió “nosaltres només fem política municipal”. I és que des d’ERC mantenen que cal fer política municipal per treballar pel municipi “i per arribar a ser un país lliure”. Amb la trajectòria que han “demostrat en els 4 anys darrers” com aval, Mascaró explicava que faran la feina d’oposició vetllant “perquè aquelles decisions que l’equip de govern prengui es facin en benefici de tots i totes, que siguin pel bé comú”.

La portaveu d’ERC es fixava el propòsit d’encabir en les propostes de l’Equip de Govern els eixos bàsics del programa d’Esquerra :“el benestar social, la transparència i la igualtat d’oportunitats”, en la mesura “que se’ns permeti participar”. I tot això fer-ho “amb la mirada posada als nostres líders empresonats i a l’exili”. Com a homenatge als qui creuen “en la paraula i la llibertat”, Mascaró ha tancat la seva intervenció donant lectura al poema “Endavant” de Joana Raspall.

Lucas Ramírez: "els resultats obtinguts ens exigeix una responsabilitat amb els compromisos adquirits"

En nom pròpiament del grup d’ApO no hi ha hagut cap intervenció i ha tancat el ple l’alcalde. Les primeres paraules de Lucas Ramírez han estat per felicitar als altres tres grups per la campanya i pels resultats aconseguits en les passades eleccions. També expressava el seu agraïment a l’assemblea d’ApO per “superar diferents situacions que han sorgit en els darrers mesos” i per la confiança dipositada en el projecte i en la seva persona, així com en els 11 candidats de la llista. També tenia paraules d’agraïment a l’equip de preparació de campanya d’ApO, assenyalant la feina feta per Joan Forns, secretari d’ApO “que havia dedicat moltes hores per a que ApO es constituís com a Agrupació d’electors”.  També feia esment a la col·laboració rebuda en les assemblees veïnals, que havia permès recollir projectes pel municipi.

Ramírez, després d’expressar el seu agraïment a tots els veïns que els hi havien donat confiança, ha assenyalat que eren “conscients que els resultats obtinguts ens exigeix una responsabilitat amb els compromisos adquirits i ens dona la força i l’empenta necessària per treballar amb il.lusió i determinació pel municipi”. Lucas Ramírez definia el projecte que defensa com a “obert, participatiu, integrador i transparent” pensat per les persones que viuen a Olèrdola “i que és el resultat d’escoltar” les necessitats del municipi.

L’alcalde recordava que ApO va camí dels 20 anys al govern municipal, sent “plurals i oberts” amb l’objectiu de treballar per Olèrdola. Citant la intervenció de Xavier Serramià en el darrer ple de l’anterior mandat, Ramírez resumia que ApO era una suma de “voluntats”. També destacava que Alternativa seguia sumant suports “en idees i iniciatives”. Les darreres paraules de la seva intervenció les va dedicar Ramírez a subratllar que estan compromesos a complir “les nostres promeses” amb ganes “de lluitar” per la millora del dia a dia i de fer-ho juntament amb els veïns.

Per un problema tècnic al servidor d'arxius sonors, el servei de ràdio a la carta està temporalment inactiu i no es pot accedir a l'enregistrament íntegre de la sessió de constitució del nou Ajuntament. Esperem que la incidència es pugui reparar en breu

 

Lucas Ramírez

Fina Mascaró

Mari Carme Villanueva

 

Joan López

Document Actions