Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Lucas Ramírez ha estat elegit alcalde d’Olèrdola

Ofereix treball conjunt “per portar Olèrdola cap el futur”
Lucas Ramírez rebia de l'alcalde sortint, Josep Tort, la bandera del municipi
Lucas Ramírez rebia de l'alcalde sortint, Josep Tort, la bandera del municipi

dissabte 13 juny 2015

 

Des d’aquest dissabte al migdia, Lucas Ramírez és el nou alcalde d’Olèrdola. Tal i com estava previst, el candidat d’Alternativa per Olèrdola ha rebut els 6 vots del seu grup durant el ple de constitució del nou Ajuntament i ha estat proclamat nou alcalde del municipi, en obtenir el suport de la majoria absoluta del nou consistori. CiU ha optat per abstenir-se i la candidata d’ERC, Fina Mascaró, rebia els dos vots del seu grup.copy_of_Regidors.JPG

En ser el regidor de més edat dels que han pres possessió aquest dissabte, Josep Sánchez, cap de llista de CiU, ha presidit el ple fins la votació per escollir l’alcalde i ha estat l’encarregat de proclamar Lucas Ramírez com a nou alcalde d’Olèrdola. El moment, a les 12 hores i 8 minuts del migdia, era rebut amb un sonor i unànime aplaudiment pels veïns que omplien la sala de sessions de l’Ajuntament d’Olèrdola i el seu accés.(àudio)

En aquesta presa de possessió del nou alcalde no hi ha hagut traspàs de vara d’alcaldia. L’alcalde sortint després de 12 anys al capdavant del govern municipal, Josep Tort, lliurava a Ramírez la bandera d’Olèrdola “com a símbol del municipi” i desitjava sort a tots els regidors.

Les intervencions del caps dels grups, incloent la de l’alcalde, han estat marcades per la brevetat. Josep Sánchez felicitava a Lucas Ramírez i manifestava el seu desig de poder col·laborar aquests propers 4 anys.(àudio)

Fina Mascaró, d’ERC, anunciava que farien una oposició constructiva, portant al ple mocions amb punts del seu programa. ERC resumia que la transparència i la participació, les politiques social i el compromís nacional seran els tres eixos prioritaris de la seva acció.(àudio)

Lucas Ramírez expressava que tenien moltes ganes de treballar i de fer-ho el millor possible. Per això entenia que li agradaria que els onze regidors treballessin conjuntament, amb realisme, per “portar Olèrdola cap el futur”.(àudio)

Com era preceptiu, abans de l’elecció de l’alcalde, han pres possessió els onze regidors del consistori sorgit de les passades eleccions municipals. Tres dels 6 regidors d’ApO(Arantxa Torres, Xavier Serramià i Pere Sadurní) han promès el càrrec “per imperatiu legal”. La fórmula també ha estat utilitzada per les dues regidores d’ERC, Fina Mascaró i M.Antònia Pajuelo. Els altres sis regidors(Lucas Ramírez, Eva Ruiz i Juanma Samblás, d’ApO; i Josep Sánchez, Mari Carme Villanueva i Vanessa López, de CiU) han optat per prometre el càrrec sense afegir cap altre comentari. Cap ha jurat el càrrec.

Dels 11 regidors i regidores, 6 s’estrenen en aquest mandat. Les dones són majoria, amb 6 d’11 representants. La mitjana d’edat del consistori és de 43 anys i 4 són veïns de Sant Pere Molanta; 3 de Moja; 2 de Sant Miquel; 1 de Daltmar i 1 de Can Trabal.

Escolta íntegre el ple de constitució del nou Ajuntament, enregistrat per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Escolta les entrevistes fetes després del ple a Lucas Ramírez, Josep Sánchez i Fina Mascaró, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

 

 

 

 

 

 

 

Document Actions