Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Lucas Ramírez no ha assistit als tres darrers plens de l’Ajuntament d’Olèrdola per motius laborals

El portaveu del grup d’ApO, Jordi Catasús, convida a “no buscar els tres peus al gat” a les absències de l’exalcalde
En el ple de dimarts passat ApO només estava representat per 2 dels seus 5 regidors: Ingrid Gras i Jordi Catasús
En el ple de dimarts passat ApO només estava representat per 2 dels seus 5 regidors: Ingrid Gras i Jordi Catasús

dilluns 11 desembre 2023

 

En el ple de l’Ajuntament d’Olèrdola de dimarts de la setmana passada es va produir una imatge inèdita pel que fa a assistències. La majoria dels regidors del grup d’ApO ( 3 de  5) no van assistir-hi. Al saló de sessions aquest grup només va comptar amb l’assistència d’Ingrid Gras i de Jordi Catasús. En finalitzar la sessió, en declaracions a l’emissora municipal de ràdio, el portaveu del grup municipal d’ApO, Jordi Catasús, confirmava que Juan Francisco Casado i Andrea Serradell no van poder assistir al ple de dimarts per motius “personals i familiars”. En el cas de Lucas Ramírez l’absència era “per motius professionals”. El mateix Ramírez ha confirmat als mitjans de comunicació municipals que les seves absències als plens eren degudes a motius laborals.

Tres plens seguits sense Ramírez

Amb el de dimarts, són ja tres els plens seguits que no compten amb la presència de Lucas Ramírez. L’excalcalde i cap de llista d’ApO tampoc va assistir al ple del 17 d’octubre, sessió durant la qual s’aprovaven les ordenances fiscals pel 2024. I tampoc va ser-hi en el ple del passat 14 de novembre, el de l’aprovació del pressupost municipal pel proper exercici.

En declaracions a Canal 20-Ràdio Olèrdola, Jordi Catasús manifestava que la tasca de regidor s’ha de compaginar amb la tasca professional i conciliar amb la vida familiar i personal. Això fa que  “de vegades” sigui “inevitable que no es pugui assistir” a alguns plens.  Catasús considerava que el de dimarts era un ple “molt de tràmit” en relació a altres plens més rellevants, com els d’aprovació de les ordenances o els pressupostos.(àudio)

“No buscar els tres peus al gat”

Preguntat per si ApO té intenció de prendre alguna consideració o determinació, en cas de continuar les absències als plens de Lucas Ramírez, Catasús responia que això “és una feina que haurà de fer ApO, sempre amb la consideració que faci primerament la persona afectada, en funció del motiu de la seva absència”. Catasús convidava a “no buscar els tres peus al gat a una cosa que no en té”.(àudio)

Després de la sessió de constitució del nou Ajuntament, celebrada el 17 de juny,  i d’un ple de tràmit per l’elecció dels membres de les meses per a les eleccions generals, realitzat el 27 de juny, en aquest mandat s’han fet 6 plens més: el 14 de juliol, l’1 d’agost, el 26 de setembre i les tres sessions que no han comptat amb Lucas Ramírez, el 17 d’octubre, el 14 novembre i la d’aquest passat 5 de desembre.

Document Actions