Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Luna Garbín, en la categoria infantil, i Ramon González, en la d’adults, guanyen el 4t concurs literari de Sant Jordi

En adults el 2n premi ha estat pel relat fet conjuntament per Maxi Rodríguez i Elisabet Soler, mentre que el 3r premi l’ha rebut Armand Beneyto Albero

divendres 26 abril 2019

 

Amb “Atzars de la guerra”, un relat ambientat en els moments finals de la guerra civil, Ramón González Reverter ha guanyat la 4a edició del concurs literari de Sant Jordi convocat pel Servei de Biblioteca Oberta d’Olèrdola. González Reverter és veí de Sant Carles de la Ràpita i no va poder assistir a l’acte públic de lliurament de premis, celebrat aquest dimecres a la tarda al saló de sessions de l’Ajuntament d’Olèrdola.

El segon premi en la categoria d’adults distingia a la narració “El cuc vegetarià”, escrit a quatre mans per la molantenca Elisabet Soler i Maxi Rodríguez Vecino. I el tercer premi el jurat l’atorgava al poema “Un altre amor” d’Armand Beneyto Albero.

Elisabet Soler explicava que el conte “El cuc vegetarià” està elaborat seguint la tècnica “logo rallie”, consistent en relacionar en el text paraules aparentment inconnexes. Soler va rebre el tercer premi l’any passat i explica que és molt gratificant comprovar que agraden les narracions que escriu.(àudio)

En categoria infantil els tres premis van anar a parar a Can Trabal, i dos a la mateixa casa. Luna Garbín, de 14 anys, obtenia el primer premi amb “El gran tresor del meu avi”; mentre que la seva germana Mar assolia el segon premi amb “El robot perdut”. El tercer premi s’atorgava a Eloi Serradell, de 7 anys, per “Els amics que teníem perduts”.

Per Luna Garbín havia estat una sorpresa guanyar aquest primer premi.(àudio)

El regidor d’ensenyament de l’Ajuntament d’Olèrdola, Pere Sadurní, feia notar que la coincidència amb la Setmana Santa havia pogut influir en què aquest any només s’haguessin presentat 15 obres el concurs literari. Sadurní feia notar, amb tot, la difusió que el concurs comporta pel municipi.(àudio)

Verònica Torrents, membre del Jurat i impulsora del concurs, destacava la diversitat d’estils i temàtiques de les obres presentades.(àudio)

Tant en la categoria infantil com en la d’adults, el guanyador del primer premi obtenia  un val de compra de 40 € en una llibreria, el tiquet per visitar les 5 seus del Museu d’Arqueologia, un còmic d’Olèrdola i diploma. El 2n i 3r premis han rebut  el Mac tiquet, 2 visites al Vinseum , llibre d’Olèrdola i diploma.

Escolta les entrevistes, enregistrades per Canal 20-Ràdio Olèrdola durant l'acte de lliurament de premis, clicant aquí

 

Galeria d'Imatges

1rPremiAdults.jpg
1rPremiInfantil.jpg

Document Actions