Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Malgrat no poder fer ús de material pirotècnic per l’elevat risc d’incendi els Diables de Moja despleguen una gran activitat per Festa Major

Aquest dijous fan la capta, divendres els versots i dissabte preveuen reunir a prop de 200 diables en la 20a Timbarada
Carles Treviño, cap de colla dels Diables de Moja
Carles Treviño, cap de colla dels Diables de Moja

dijous 21 juliol 2022

El manteniment a Olèrdola de la Fase 3 del Pla Alfa de prevenció d’incendis fins el proper dimarts comporta la suspensió dels actes que inclouen pirotècnia per la Festa Major de Moja. Més enllà de la suspensió del castell de focs de la nit de divendres, el col·lectiu més directament afectat per aquestes restriccions  són els Diables de Moja. No podran fer el Correfoc d’aquest divendres a la nit ni petar la forca grossa. Tampoc encendran les seves forques per la cercavila de dissabte al vespre i no podran oferir, el diumenge a la nit, l’encesa simultània de bateries pirotècniques. Però això no significa que els Diables no segueixin sent, també en la d’aquest 2022, una de les agrupacions més actives i que més actes aporten a la Festa Major.

Aquest mateix dijous, amb sortida a les 7 de la tarda des de la plaça de l’Església, protagonitzen la capta pels carrers del poble, posant a la venda la seva samarreta de Festa Major. El cap de colla dels Diables de Moja, Carles Treviño, confirmava que per prevenció s’havia suspès el Correfoc.(àudio)

Malgrat no haver-hi correfoc els Diables sí que oferiran aquest divendres a la nit, a la plaça de l’Església, els seus versots.(àudio)

La timbarada, el sorollós recorregut lúdic pels carrers del poble al so dels timbals, sí que es pot realitzar. Serà la 20a edició d’un acte singular que s’ha fet un lloc propi en l’agenda lúdica del Penedès. Carles Treviño explica que es preveu comptar amb 160 diables de 6 colles convidades. Comptant els diables de la colla local, més el públic que s’hi pugui afegir, es preveu reunir a més 200 timbalers.(àudio)

La timbarada sortirà des de la plaça de l’Església, el dissabte a les 12 del migdia.

El manteniment de la fase 3 del Pla Alfa també suposa restriccions de pirotècnia per la Cercavila. Amb tot, els Diables hi seran presents, especialment amb els Diables Petits. I és que aquest any són fins a 14 els integrants d’aquest grup que s’estrenen i els hi fa molta il·lusió participar de la Festa Major i viure des de dins la cercavila.

Preveient les restriccions que s’han acabat confirmant, també es va decidir ajornar per a una altra celebració la presència dels diables de Barberà del Vallès i els Diables petits d’Olesa de Bonesvalls com a colles convidades a la Cercavila. Es preveu que aquestes agrupacions puguin estar a Moja en properes festes, com en la de Sant Macari.

Les restriccions activades per prevenir incendis també han comportat la suspensió de l’encesa simultània de bateries pirotècniques, que es preveia fer en 10 punts diferents del poble a les 10 de la nit de diumenge. Aquest va ser un dels actes més recordats dels que es van realitzar durant la festa major de l’any passat i els Diables preveuen mantenir-lo per futures festes majors.

Escolta l’entrevista a Carles Treviño, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

 

Document Actions