Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Manel Córdoba en la categoria d’adults i Amin Bouftilla en la d’infants guanyen el Concurs Literari

El jurat destaca la diversitat de temàtiques i l’elevat nivell dels 23 treballs presentats en la 2a edició del certamen

dijous 27 abril 2017

Amb la poesia “Rius de sang”, el vilafranquí Manel Córdoba ha guanyat la segona edició del Concurs Literari de Sant Jordi d’Olèrdola, en la categoria d’adults. L’acte de lliurament de premis tenia lloc aquest dimecres a la tarda a la seu de l’Ajuntament d’Olèrdola i servia per a comprovar que el concurs, convocat pel Servei de Biblioteca Oberta,  està tenint una molt bona acollida.Premi2.JPG

El segon premi de la categoria d’adults s’ha atorgat a la narració “Emocions”, de Jaume Raventós; mentre que Marta Fos obtenia el tercer premi amb el conte “L’atrapasomriures”.

En l’apartat infantil, el primer premi el rebia Amin Bouftilla, alumne de 2n curs de l’escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta. El segon premi era per a Nil Alegret, de 6è de l’escola Circell de Moja;  mentre que el tercer l’obtenia Júlia Méndez, de 2n de l’escola Circell.

En el poema guanyador, Manel Córdoba parla de la Batalla de l’Ebre de la Guerra Civil per a concloure que en una guerra “tots hi perden” i subratllar “que cal recordar per a no repetir”.(àudio)

Marta Fos, veïna de Santa Fe, tornava a Olèrdola en un acte convocat per l’Ajuntament. A  principis de març presentava  a les biblioteques d’Olèrdola el seu conte “Somriures valents”. I sense deixar el somriure com a emblema, aquest dimecres recollia el tercer premi del concurs amb el conte “L’atrapasomriures”. La història mostra un infant que sempre manté el somriure, malgrat les dificultats.(àudio)

El guanyador del premi en la categoria infantil, l’Amin Bouftilla, té 7 anys i  li agrada escriure. El seu treball és una poesia dedicada al seu conill, explicant que menjava cordills i li donava torró. (àudio)Premi3.JPG

El segon premi de la categoria infantil, obra de Nil Alegret, és una original narració  que ens parla d’un noi de gran imaginació que buscava un objecte, la “masterball”, per a poder  guardar tot el que generava la seva productiva ment.(àudio)

La varietat de gèneres i temàtiques tractades pels guanyadors és un bon indicador de  la diversitat registrada en aquesta segona edició del concurs. Verònica Torrents, bibliotecària del Servei de Biblioteca Oberta de l’Ajuntament d’Olèrdola, ens posava l’accent en aquesta diversitat i en la qualitat de les obres presentades.(àudio)

El regidor d’ensenyament, Pere Sadurní, assenyalava que el concurs havia tingut una repercussió que despassava el municipi. Entre els autors  hi havia veïns d’arreu de la comarca i de localitats com Sant Cugat del Vallès o Tarragona. (àudio)

La principal motivació dels participants era la seva afició per l’escriptura. Però els premis lliurats no eren poca cosa.Els primers premis de les dues categories van rebre cadascun un val de 40 euros de compra per a la llibreria Odissea de Vilafranca, entrades  per a dues persones per a visitar el castell d’Olèrdola i el còmic d’Olèrdola . Els segons i tercers premis rebien publicacions de temàtica local i  la visita al Castell. Tots els guardonats van rebre un diploma acreditatiu.

En el jurat hi van participar membres del Club de Lectura d’Olèrdola. La positiva experiència ha refermat la voluntat de l’Ajuntament de donar continuïtat a aquest concurs literari i preveure la tercera edició per Sant Jordi de l’any que ve.

Escolta les entrevistes relacionades amb el lliurament de premis, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions