Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Marató Fotogràfica de Natura aquest dissabte al Parc d’Olèrdola

La Marató compta amb la col·laboració de l’AFM i es dedicarà a recollir imatges de flora i fauna del parc

dijous 08 octubre 2015

Coincidint amb el cap de setmana de les Jornades Europees de Patrimoni Cultural, aquest dissabte té lloc la segona edició la Marató Fotogràfica de Natura del Parc d’Olèrdola. L’activitat l’organitza el Departament de Cultura de la Generalitat, ens gestor del Conjunt Monumental d’Olèrdola, i compta enguany amb la col·laboració i assessorament de l’Associació Fotogràfica de Moja.

La Marató s’inicia a les 9 del matí, des del  pàrquing del Castell d’Olèrdola, i suposa que els participants realitzin fotografies  de la temàtica de natura durant 4 hores. Xavi Fernàndez, informador del Conjunt Monumental d’Olèrdola, indicava que aquesta Marató fotogràfica no competitiva té el propòsit de fer un recull del màxim nombre d’espècies de flora i fauna del Parc d’Olèrdola. Un recull dels anys 50 detallava fins a 500 espècies de plantes a la zona, però els botànics asseguren que és més que probable que existeixin moltes més.(àudio)

L’activitat és oberta a tothom i l’Associació Fotogràfica de Moja assessorarà en la tècnica de la Fotografia de Natura. (àudio)

Preferentment, les espècies a fotografiar haurien de ser les que es trobin en esqueis, penya-segats i rocallisos. També les que es trobin en els boscos d’alzinar amb brolla i pinedes. Enguany la proposta és que les fotografies siguin captades en l’entorn natural proper al Conjunt Monumental. (àudio)

Els participants disposaran de dues setmanes per reenviar les fotografies per correu electrònic ,  amb la marca d’aigua de l’autor, a naturaparcdolerdola@gmail.com. Les fotos, un cop identificades, es publicaran en un blog de nova creació, amb les dades taxonòmiques i el nom de l’autor.

Els participants confirmats hauran d’autoritzar expressament a publicar les fotos de la seva propietat enviades, que apareixeran exclusivament en aquest blog, només per ser catalogades i fer-ne difusió de les espècies que puguin ser trobades al Parc d’Olèrdola. Les dades dels participants, segons el que estableix la Llei Orgànica de protecció de dades de caràcter personal, podran ser objecte de rectificació o cancel·lació, a petició de la persona interessada.

Escolta l'entrevista a Xavi Fernàndez, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions