Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mari Carme Villanueva diverteix amb un monòleg proper en el pregó de la FM de Sant Miquel

Va defensar la tasca integradora de les entitats i el valor de les persones que les mantenen vives

dissabte 11 octubre 2014

El públic que aquest divendres a la nit omplia el local social Rossend Montané va passar una molt bona estona amb el pregó de la Festa Major de Sant Miquel d’Olèrdola. Mari Carme Villanueva, l’encarregada de pronunciar-lo, va divertir amb un monòleg àgil i proper, ben carregat d’humor. Sense llegir, Villanueva va optar per una posada en escena que comportava riscos. No hi havia faristol i la pregonera es va mantenir en constant moviment dalt de l’escenari. Ho va fer amb l’aplom i la seguretat de qui sap que està a casa.mari1.jpg

Villanueva va anar referint-se als seus orígens i a la seva vida, sense descuidar de fer algunes incursions en l’actualitat política local i nacional. Tot amb ironia i to desenfadat, però també subratllant missatges de llarg recorregut com la importància de la tasca integradora de les entitats.

El pregó el va iniciar ballant Sandra Torres, gimnasta del Rítmica Olèrdola i filla de Mari Carme Villanueva. D’ella va dir que era “el més important que havia fet” en la seva vida. Sobre la seva elecció com a pregonera, va dir que demostra “que les celebritats d’aquest poble s’acaben” i que la Junta de la Societat havia anat a buscar a algú  que sabien que no s’hi negaria.

Dels seus orígens va explicar que és filla d’una gallega, Carmen, i d’un “maño”, l’Isidre. La parella es va conèixer a l’Escala i a l’Empordà va nèixer el seu germà gran, Mariano. Després passarien a tenir cura del castell d’Olèrdola i és així com Mari Carme Villanueva estaria vinculada a Sant Miquel des del seu naixement, fa 43 anys.

De la seva infantesa va rememorar la baixada des del castell al poble per anar a escola, a l’actual planta baixa de l’edifici de l’ajuntament. També com li agradaven les festes majors i com , participant en la Junta de la Plana Rodona, va conèixer al seu marit Jordi. Villanueva posava l’accent en què Sant Miquel és un poble petit però amb molta activitat, i va voler agrair a les persones “que han estat, les que hi són i els que estaran” en aquestes entitats.(àudio)

Villanueva acumula 14 anys de regidora de CiU en dues etapes diferents, però diu  que quan més temps passa en política “menys hi entèn”. Va defensar que calia superar les diferències per fer “alguna cosa per aquest país” i va esmentar que actualment existeixen a l'Estat 320 casos oberts de presumpta corrupció. Un dels passatges més divertits del pregó va ser quan Villanueva va recordar que Sant Miquel tenia equip de futbol, però que jugava “al poble veí” mentre que en el camp del poble s’hi podia jugar a futbol platja. També  satiritzava sobre la intenció de fer a Sant Miquel una plaça amb un carrer de vianants, “quan a Sant Miquel el que falten són peatons”.(àudio)MAri3.JPG

Amb exemples com els que ofereixen les gimnastes del Rítmica Olèrdola, Mari Carme Villanueva va posar l’accent en la importància d’implicar els fills en entitats per a mantenir un poble viu.(àudio)

El pregó va finalitzar amb una coreografia ben festiva a càrrec de 5 gimnastes del club, que van acabar la seva actuació sostenint una pancarta que desitjava bona Festa Major. Mari Carme Villanueva s’acomiadava enmig dels aplaudiments generals  i manifestant que els santmiquelencs són “molt bona gent”.

Escolta el pregó de Mari Carme Villanuvea, emès per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí(1) i aquí(2)

Escolta les entrevistes sobre el pregó, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

 

 

 

 

Document Actions