Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Maria Josep Lugo se sent “satisfeta i orgullosa” del treball que ha fet a Olèrdola

Lugo s’ha jubilat després de 25 anys de dedicació a serveis municipals i ha explicat les seves vivències en una entrevista al programa “Penedès en Xarxa”
Maria Josep Lugo
Maria Josep Lugo

divendres 12 novembre 2021

Satisfeta i orgullosa. Així se sent Maria Josep Lugo quan valora la feina que ha fet al municipi. Ho ha manifestat en una entrevista al programa de ràdio “Penedès en Xarxa”, gairebé 3 mesos després de jubilar-se i de deixar enrere una dedicació de 25 anys de treball en serveis municipals d’Olèrdola. En aquesta entrevista realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, Lugo assenyalava que se sentia així quan fa balanç.(àudio)

Maria Josep Lugo es jubilava aquest mes d’agost després d’acumular gairebé 25 anys en diverses etapes de treball a l’Ajuntament d’Olèrdola, primer en l’àmbit educatiu i després en el sanitari.

A partir del curs 1985-86, Maria Josep Lugo va treballar en un servei d’atenció a infants de 2 i 3 anys que va promoure l’Associació que agrupava les famílies de l’escola del poble. Situat a l’edifici de Correus de Moja, aquella experiència va ser l’origen de l’escola bressol Gotims de Moja. A partir de 1986, i durant més de dos cursos, Maria Josep Lugo va treballar per l’Ajuntament d’Olèrdola assignada a aquest servei. Després d’un parèntesi de gairebé 10 anys sense estar vinculada laboralment a l’Ajuntament, l’any 2.000 Maria Josep Lugo torna a ser contractada de nou per l’administració municipal per a treballar a l’escola bressol Gotims. L’any 2005 va començar a treballar en tasques d’atenció al públic i de gestió administrativa en els consultoris mèdics d’Olèrdola. En una primera etapa, ella era l’encarregada d’assumir aquestes funcions als tres consultoris del municipi. En ampliar-se l’atenció horària presencial a Olèrdola de medicina i infermeria,  Maria Josep Lugo va passar a tenir fixat el seu lloc de treball, fins a jubilar-se, al consultori mèdic de Moja.

Maria Josep Lugo indica que el seu treball als consultoris li ha permès conèixer molts veïns de tot el municipi. Per a ella ha estat gratificant rebre sovint el reconeixement directe de la gent, però també reconeix que alguns moments no han estat fàcils. (àudio)

En l’entrevista, Maria Josep Lugo fa referència a la seva formació en joieria i a les seves etapes de treball  en una pastisseria familiar o al bar del Local Nou. També va regentar un negoci de joeria i va anar a treballar a Mallorca, on va fundar una Llar d’Infants a Sa Pobla. Lugo té un molt bon record de l’etapa inicial al municipi del Club de Lectura, quan ella va ser la seva impulsora i coordinadora. Ara jubilada, té temps per a “recuperar amistats” i manifesta que li agradaria tornar a fer alguna activitat per Olèrdola.(àudio)

Escolta l’entrevista a Maria Josep Lugo, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions