Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mariona Rovira ha conservat la imatge de Sant Pere de l’església de Sant Pere Molanta

Aquesta veïna de Sant Miquel, experta conservadora, ha realitzat la tasca de manera desinteressada

dimecres 12 desembre 2018

 

Mariona Rovira és una apassionada per allò antic. El programa Penedès en Xarxa, que coprodueixen 5 emissores municipals de ràdio del Penedès, incloent Canal 20-Ràdio Olèrdola, l'ha entrevistat per conèixer la seva faceta de conservadora, una passió que li ha posat entre mans desenes de figures i talles d'esglésies i masies del Penedès.

Rovira és veïna de Sant Miquel d'Olèrdola i, de fet, la mateixa església de Sant Miquel ha acollit les tasques de conservació de les figures més grans amb les què ha treballat. N'és un exemple la imatge de Sant Pere de l'altar de l'església de Sant Pere Molanta, obra de Josep Maria Camps, artesà que va treballar amb Antoni Gaudí. Rovira la va  restaurar de manera desinteressada fa només uns mesos i va ser de nou situada a l’altar major de l’església de Sant Pere Molanta el passat 29 de juny.(àudio)

 Rovira ha fet treballs també en figures de la Basílica de Santa Maria de Vilafranca, de Foix, d'Avinyonet o de Sant Cugat Sesgarrigues, entre d'altres.

La peça de Sant Pere Molanta es va conservar mantenint-se fidel a l’original després de fer un tractament.(àudio)

Una de les seves passions és també policromar, és a dir, posar or en retaules, figures, mobles... un ofici ara ja perdut del qual, tal i com explica a l'entrevista, hi havia arribat a haver 60 tallers a Barcelona dels que ja no en queda cap. Rovira en coneix la tècnica que, com en tantes altres feines que fa, requereix temps i, sobretot molta paciència.

Rovira parla també de la feina de documentació de les figures que restaura, cercant-ne la provinença i la data de creació i deixant constància tant de l'estat inicial de la peça, com de les intervencions fetes. Apassionada dels encants i els antiquaris, Rovira ha restaurat i restaura peces de tota mena; bastons, paraigües, miralls, nines, capçaleres, marcs, vanos, figues, i fins i tot un teatre en miniatura.

Escolta l'entrevista a Mariona Rovira, realitzada pel magazín Penedès en Xarxa, clicant aquí

 

Document Actions