Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més d’un miler de participants donen ritme i color a la Rua de Carnaval de Moja

Els 16 grups participants converteixen la rua en una de les cites més animades del Carnaval a la comarca
Moment de la rua de dissabte, amb el Grup de Moja
Moment de la rua de dissabte, amb el Grup de Moja

dilluns 18 febrer 2013

 

Per 12è any consecutiu, aquest dissabte al vespre va tornar a evidenciar-se que la Rua de Carnaval és l’activitat lúdica anual que més persones reuneix a Moja. Sumant els 16 grups participants, més d’un miler de persones van donar ritme i color a aquesta desfilada. Gràcies a la feina feta pel Grup de Carnaval de Moja, es va poder veure un ampli i ben representatiu mostrari de les carrosses i comparses del Penedès. El públic va respondre i en gairebé tot el recorregut la rua va ser seguida per una nodrida presència d’espectadors, especialment en el tram inicial a la Rambla de Catalunya, al carrer del Sindicat i a la Carrerada.

El Grup de Carnaval de Moja i la Comparsa de Moja tenien la motivació afegida de presentar la seva proposta a casa. Isabel Jiménez, de la Comparsa de Moja, explicava que volien lluir la feina feta i es mostrava molt contenta que al poble hi hagués per la Rua aquesta gran animació.(àudio)RuaMojaGrupStPere.JPG

Tenint en compte que estem al mes de febrer, la meteorologia va acompanyar. No va ploure i el vent, protagonista en altres rues, no va fer acte de presència. Toni Ràfols, membre del Grup de Carnaval de Moja, es mostrava satisfet per haver pogut reunir aquests 16 grups participants en la rua, una dada molt considerable si tenim en compte les dimensions del poble i si es parteix de referències properes, com podria ser el cas de Vilafranca.(àudio)

Toni Ràfols estimava que haurien estat un miler les persones que han protagonitzat directament aquesta rua amb la seva presència en un dels grups participants. Ràfols feia notar que moltes d’aquestes persones es desplaçaven al poble també acompanyades per familiars i amics.(àudio)

Des del Grup de Carnaval de Moja es valora que reconeixements com l’obtingut amb el primer premi a Vilafranca eren fruit de l’experiència acumulada pel grup. També ens subratlla que cap dels aspectes que conformen la proposta, des de la carrossa, la disfressa, la coreografia, la música o la il·luminació, no es deixa a l’atzar per a poder oferir així una proposta de conjunt ben atractiva.(àudio)RuaMojaComparsa.JPG

La rues del municipi compten amb el patrocini de l’Ajuntament d’Olèrdola, que aporta la subvenció que s’atorga a part dels grups que hi participen. A Moja també cal anotar l’esforç del Grup de Joves per ampliar aquests diners disponibles en concepte de participació per així acabar fent que la rua compti amb aquesta xifra tan elevada de grups convidats. Dins de les anècdotes de la jornada, cal deixar constància que un grup d’adolescents del poble va voler també participar directament en la rua disfressant-se de hippies. També va cridar l’atenció que, en motiu de la rua, s’instal·lés a la Rambla Catalunya una parada ambulant amb venda de begudes i patates. Era una mostra ben clara del poder d’atracció que s’ha anat guanyant aquesta cita a Moja dins del Carnaval del Penedès.

Escolta l'entrevista a Toni Ràfols, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Document Actions