Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de 150 timbalers omplen de gresca Moja amb la Timbarada

L’activitat reunia dissabte a 10 colles participants i comptava amb la implicació de molts veïns del poble
La Timbarada celebrava 14 edicions(foto:Diables Moja)
La Timbarada celebrava 14 edicions(foto:Diables Moja)

dimarts 29 juliol 2014

Un dels actes més intensos de la Festa Major de Moja tenia lloc dissabte al migdia amb la 14a Timbarada, organitzada pels Diables. No ha faltat cap dels ingredients habituals. Els participants han comptat amb molta calor, soroll, aigua i beguda.
Incloent la colla amfitriona, un total de 10 agrupacions han participat aquest any. Això ha fet que més de 150 timbalers completessin un recorregut pel poble, amb aturades per a beure i recuperar forces en fins a 8 parades establertes.

Txus Búrdalo, cap de colla dels Diables de Moja, explicava que per raons econòmiques han hagut de limitar a 9 les colles convidades. Amb tot, l’acte ha comptat amb un contagiós ambient festiu i la presència de moltes persones seguint la Timbarada.(àudio)

Búrdalo posa l’accent en què és gràcies a la col·laboració de molts veïns que s’ha pogut consolidar la Timbarada.(àudio)

Un dels centres de la Timbarada és el de reivindicar les colles de timbalers de bestiari i diables, per tal que tinguin un dia com a protagonistes. Així ho coincidien a valorar les colles convidades. Mònica, de Pacs, explicava que la timbarada per a ells és una jornada maca que no es volen perdre.(àudio)

Com Pacs, una altra de les colles que ha participat en 13 de les 14 edicions és la del Drac de la Múnia. Un dels seus components, en Joan Josep, explicava que comptaven amb gent vinguda des de Txèquia i Bèlgica. També subratlla que la Timbarada és única com a trobada de timbalers de grups de foc i de cultura popular.(àudio)

Els Diables de Moja volen fer públics un munt d’agraïments: a les colles convidades, a les parades oficials i no oficials, a tota la gent que els hi animaven amb la seva aigua i a tota la gent que ha tingut alguna cosa a veure enguany. Però sobretot volen donar les gràcies a tota la gent de la colla que va col·laborar i va posar tots els sentits perquè tot sortís de la millor manera possible.

Escolta les entrevistes de la Timbarada, realitzades per Josep Sesma i emeses per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions