Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de 250 persones en els actes celebrats a Olèrdola per a commemorar l’1 d’Octubre

En els locals de votació es descobreixen plaques de reconeixement a les persones que “van defensar i exercir el dret a vot”

dilluns 01 octubre 2018

Des d’aquest diumenge a la tarda, en les façanes dels centres cívics La Xarxa de Moja i Gatzara de Sant Pere Molanta i en la del local Rossend Montané Sant Miquel, hi ha instal·lades unes plaques de reconeixement a les persones que en aquests locals municipals “van defensar i exercir el dret a vot “ l’1 d’octubre de 2017. Amb la descoberta de les plaques en els tres locals finalitzaven els actes realitzats aquest diumenge a Olèrdola en el primer aniversari de l’1 d’octubre.Commemora1Oct2.jpgCommemora1Oct3.jpgCommemora1Oct3b.jpg

La comissió organitzadora estima que han estat més de 250 les persones que han participat en les diferents activitats. Pel matí una seixantena de veïns caminaven fins al castell d’Olèrdola. A la muralla s’han penjat estelades i una pancarta demanant la llibertat dels presos polítics. En els tres locals municipals els veïns que ho desitjaven podien dipositar en una urna del referèndum les seves reflexions i pensaments sobre l’1 d’Octubre. Els missatges destacaven el “sentiment” de poble, “la unitat i complicitat que es va viure fa un any”, però també s’esmentava com es va fer front a la por en defensa de la llibertat. Helena Mestre, membre de la comissió organitzadora, també afegia que en els  missatges s’hi expressava tristesa per l’empresonament i exili de líders independentistes i la determinació de treballar per fer República.(àudio)

L’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, posava en valor que tant l’1 d’octubre com el contingut de la seva commemoració un any després havien sorgit del poble.(àudio)

La jornada també va incloure la instal·lació de tres grans llaços grocs, un en cadascuna de les tres seus electorals on es va votar fa un any. Els actes van tenir un marcat to reivindicatiu, però també festiu, amb tallers d’elaboració de pancartes, dinars populars, sobretaules de debat i actuacions musicals com les que van oferir a Moja Muntsa Plana i David Jiménez.

Escolta les entrevistes realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola a Helena Mestre i Lucas Ramírez clicant aquí

Document Actions