Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de 500 persones i 10.000 € de recaptació en la caminada solidària “Caminem per tu, Pol!”

Des d’aquest diumenge Sant Miquel disposa del Parc Pol Masip, dedicat a la lluita contra el càncer infantil

dilluns 07 maig 2018

Olèrdola ha expressat aquest diumenge un fort compromís per combatre el càncer infantil amb l’activitat “Caminem per tu, Pol!”. Les xifres donen idea de l’èxit de convocatòria de la iniciativa. Més de 500 persones no es van arronsar per la presència de la pluja i van participar en la caminada solidària, completant un recorregut circular  de prop de 10 quilòmetres que sortia des de Sant Miquel i passava pel Castell d’Olèrdola. La recaptació ingressada a Sant Joan de Déu va superar els 10.000 euros i 300 persones van omplir el local Rossend Montané de Sant Miquel durant el dinar que arrodonia la jornada, amb les actuacions musicals d’Èric Vinaixa i el grup Trast.CaminemPerTuPol2.JPGCaminemPerTuPol3.JPGCaminemPerTuPol4OK.jpgCaminemPerTuPol5.JPG

Després de la caminada i abans del dinar, s’inaugurava a la plaça de l’Església de Sant Miquel el parc Pol Masip, en memòria del veí del poble que va morir fa dos anys  víctima del càncer quan només tenia 12 anys d’edat. En el moment de descobrir l’escultura commemorativa, obra de l’artista Elías Tao, amics del Pol van alçar un pilar de quatre coronat amb una pancarta on s’hi podia llegir “Per tu, Pol!”.

Els pares d’en Pol Masip van recordar que l’escultura, tal i com s’assenyalava en un mural instal·lat en un altre indret de la plaça, té la voluntat de recordar a tots els nens valents que “han lluitat, lluiten i lluitaran” contra la malaltia.

L’acte d’inauguració  també va comptar amb la intervenció de l’alcalde, Lucas Ramírez, que assenyalava que la caminada tenia també el sentit simbòlic d’avançar de manera col·lectiva cap a l’objectiu compartit de vèncer el càncer. L’alcalde també va recordar com un grup d’amics del Pol va proposar a l’Ajuntament dedicar un espai del poble a la memòria del seu amic.

Un grup d’amics van evocar vivències compartides amb Pol Masip. Va ser el moment més emotiu d’un acte que va reunir a centenars de persones que no es van voler perdre l’estrena d’aquest espai públic, únic a la comarca, dedicat a la lluita contra el càncer infantil.

Xavi Masip, pare de Pol Masip, indicava que el volum de diners recaptats superava les expectatives que s’havien fixat. (àudio)

Aquesta és la segona edició de la caminada. L’any passat es va fer durant el mes de febrer, dins de la “Màgic Line” que es promou des de Sant Joan de Déu, L’èxit d’aquest any, malgrat els condicionants del temps, fa preveure que el format es mantindrà en properes  edicions.(àudio)

L’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez feia notar la gran quantitat de persones involucrades i compromeses que havien participat en la caminada solidària d’aquest diumenge. (àudio)

L’alcalde també indicava que des de l’ajuntament es va veure clar que calia recollir la proposta dels amics del Pol Masip i de fer-li un reconeixement en un espai públic del poble.(àudio)

La caminada d’aquest diumenge l’organitzaven l’Associació de Veïns de La Plana Rodona i l’entitat “Catackracs”, amb l’impuls dels pares d’en Pol Masip.

Escolta una part de l’acte d’inauguració, amb les intervencions dels amics de Pol Masip, clicant aquí.

Escolta les entrevistes realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola a Lucas Ramírez i Xavi Masip, clicant aquí

Document Actions