Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Micromecenatge obert per finançar la publicació de la novel·la “Syrah” d’Ayla Hurst

Indrets d’Olèrdola inspiren aquesta novel·la dedicada al Penedès i a l'ofici centenari del vi al segle XIX

dimarts 01 febrer 2022

La penedesenca “Ayla Hurst”, pseudònim de Vicky Fernàndez, ha iniciat una campanya de micromecenatge a través de la plataforma Verkami per poder finançar la publicació de “Syrah”, la seva primera novel·la escrita en català. La història de Syrah està ambientada en el Penedès del 1820. Parla sobre l'origen del vi i del cava i no hi falten romanços,  traïcions, intrigues i la presa de decisions entre l’amor per les vinyes i la llibertat. La mateixa Ayla Hurst resumeix que és una novel·la sobre cultura vitivinícola, amb lluita social i molts trets feministes. I és que la protagonista, la Jara, és membre d’una família de cavistes que s'enfronta a un poderós terratinent i va fent-se lloc entre un món d'homes.  (àudio)

Ayla Hurst situa l’acció de “Syrah” en el poble fictici de Sant Jordi del Penedès. És una creació literària inspirada en indrets coneguts per l’autora, com el Pla dels Albats del Conjunt monumental d’Olèrdola o els pèlags de Vilobí.   (àudio)

Es pot  participar en la campanya oberta a verkami fins el 18 de febrer, amb aportacions que van del 5 als 25 euros. En funció de l’aportació, s’obté la recompensa del llibre en digital o en físic, amb menció en l’apartat d’agraïments. Per l’autora, assumir aquesta tasca de recerca de finançament suposa un gran esforç emocional, però també assenyala que la fórmula del micromecenatge permet a l’autora tenir un control directe sobre la seva obra  .(àudio)

 Exalumne de l'escola Circell de Moja i veïna de Daltmar durant la major part de la seva vida, Ayla Hurst té 25 anys i va publicar el seu primer llibre de relats l’any 2020 , amb el títol Las Frikis También Soñamos. Abans ja era coneguda a Internet per la seva novel·la “Tierra Mojada “(2016) i per la publicació del seu relat “De la pluma al hierro” al recopilatori Retratos de Hierro y Fuego.

Escolta l'entrevista a Ayla Hurst, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions