Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Míriam Rivas serà Jutgessa de Pau “per compromís amb el municipi” i motivada per ser la primera dona amb aquesta responsabilitat

Pere Soler, Jutge de Pau sortint, li recomana “discreció” i defensa la vigència del Jutjat de Pau per la seva proximitat amb la ciutadania
Míriam Rivas i Pere Soler
Míriam Rivas i Pere Soler

divendres 10 febrer 2023

 Ser Jutgessa de Pau és una forma de seguir compromesa amb el municipi. Amb aquesta convicció es va presentar Míriam Rivas Parrilla a la convocatòria oberta per escollir Jutge/essa de Pau a Olèrdola. Un altre factor clau que va empènyer a Rivas a donar el pas i optar a aquest càrrec va ser el fet de convertir-se en la primera dona que assumiria aquesta responsabilitat. Ella mateixa així ho ha explicat en una entrevista a Canal 20-Ràdio Olèrdola. (àudio)

El ple de l’Ajuntament d’Olèrdola d’aquest dimarts aprovava per unanimitat proposar a Rivas com a Jutgessa de Pau. Durant el ple es van lloar  les capacitats d’escolta i de buscar consens de Míriam Rivas, la seva trajectòria associativa a Olèrdola i la seva condició de ser la primera dona que estaria al capdavant del Jutjat de Pau d’Olèrdola. Míriam Rivas se sent motivada i creu que aquesta responsabilitat li arriba en un bon moment personal.(àudio)

Després de l’acord del ple d’aquesta setmana, el nomenament formal de Rivas com a Jutgessa de Pau el farà el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Fins que això no passi, Pere Soler esgotarà els seus darrers dies com a Jutge de Pau d’Olèrdola després d’acumular fins a 25 anys de dedicació a aquesta institució. Primer com a jutge suplent, des de l’any 1998 i fins el 2005; i després ja com a jutge titular de manera ininterrompuda  fins avui. Soler recomanava a Rivas “discreció” en l’exercici del seu càrrec com a Jutgessa de Pau.(àudio)

Sovint s’associa la tasca del Jutjat de Pau a les inscripcions en el Registre Civil de naixements, matrimonis i defuncions. Però també tenen competència en l’àmbit civil d’assumptes de quantia inferior als 90 €. Poden fer judicis de faltes, però en 25 anys Soler ha prioritzat la mediació i no ha hagut de fer cap judici. En aquests anys ha fet 215 casaments. I alguns han estat singulars, com quan va oficiar una cerimònia envoltat de mariachis o bé el dia que es van presentar a l’Ajuntament 150 convidats, una xifra inassumible pel saló de plens.

Pere Soler defensa la vigència dels Jutjats de Pau per la seva proximitat amb la ciutadania.(àudio)

El d’Olèrdola és un del 898 municipis catalans on hi ha Jutjat de Pau perquè no hi ha jutjat de primera instància i instrucció.

Escolta l’entrevista a Míriam Rivas i Pere Soler, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Document Actions