Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Moja acull amb receptivitat una obra poc convencional dedicada a Vidal i Valenciano

Taller d'Assaig Teatre dramatitza la vida i l’obra d’aquest autor, un dels creadors del teatre català modern
Moment de la representació d'aquest diumenge al Local Nou de Moja
Moment de la representació d'aquest diumenge al Local Nou de Moja

dilluns 21 gener 2013

L’obra de teatre que aquest diumenge a la tarda es podia veure a Moja, dins dels actes de la Festa Major d’Hivern, era poc convencional. Pel contingut i per la posada en escena. El grup Taller d’Assaig Teatre, de Vilafranca, representava “Lo diable, la dona, lo somni i la taverna!”, una dramatització de fragments de la vida i de l’obra d’Eduard Vidal i Valenciano, considerat com un dels creadors del teatre català modern.

Prop de 150 persones van seguir la funció al Local Nou. En acabar la representació Valeri Laguna, director del grup, ens valorava que el públic havia rebut el treball amb interès. (àudio)

L’obra és un homenatge al teatre català i , a la vegada també permet apropar-nos al difícil context històric que li va tocar viure a Vidal i Valenciano a finals del segle XIX. (àudio)

Combinar vida i obra d’un autor, situant en un mateix muntatge fragments de diferents gèneres, era assumir riscos. El grup els afronta amb exigència i intentant donar el millor de si mateixos, tal i com indica Valeri Laguna. (àudio)

La representació d’aquest diumenge a Moja formava part de la 22a Roda de Teatre Amateur de l’Alt Penedès. El Grup TAT portarà  “Lo diable, la dona, lo somni i la taverna!” , el proper 24 de febrer, a Sant Quintí de Mediona.

Escolta l'entrevista a Valeri Laguna, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Document Actions