Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Moja acull la presentació de “Correm per la terra” i la cloenda de la Lliga de Curses de Muntanya

L’acte serà aquest dissabte al Local Nou, a partir de les 8 del vespre, i inclou l’actuació musical dels Filibusters

dijous 12 desembre 2013

Aquest dissabte el Local Nou de Moja respirarà atletisme popular compromès. Serà l’escenari de la presentació de l’entitat “Correm per la terra” i de l’acte de lliurament dels premis de la 1a Lliga de Curses de Muntanya del Gran Penedès. L’activitat s’ha programat a partir de les 8 del vespre i inclou un sopar popular i l’actuació musical del grup Filibusters.

La presentació formal de Correm per la terra arriba quan aquesta entitat ja porta a les seves esquenes una solvent trajectòria de promoció de l’atletisme popular, vinculant aquesta pràctica esportiva amb la cultura popular i la defensa de la independència dels Països Catalans. La seva iniciativa pública més rellevant ha estat l’impuls de la Lliga de Curses Populars, que tindrà el seu acte de cloenda amb el lliurament de premis d’aquest dissabte a Moja. Els registres obtinguts són espectaculars i permeten valorar aquesta primera experiència com a tot un èxit. S’ha ofert una lliga amb 9 proves diferents a l’Alt Penedès i s’ha comptat amb la participació de 322 equips, 1.457 atletes masculins i 359 de femenines.

Marc Castejon, soci fundador de Correm per la terra, expressava la satisfacció de l’entitat per aquesta gran resposta obtinguda. Castejon indica que la idea de fer la Lliga tenia el propòsit de crear xarxa i complicitats entre les entitats del territori que organitzen curses populars.(àudio)

Olèrdola manté un vincle estret amb Correm per la terra. Dues de les 9 proves de la Lliga, la pujada al castell d’Olèrdola i la Cursa d’Orientació Vallmoranta, s’han fet al municipi. I entre els dinamitzadors més entusiastes de l’entitat hi ha Dani Arroyo, conegut veí de Moja. Quan Correm per la terra va començar a donar-se a conèixer no existia la gran quantitat de curses populars que han anat apareixent a la comarca els darrers anys. (àudio)

A nivell esportiu, poques han estat les sorpreses en l’apartat individual. Manuel Torres i Núria Quiroga, tots dos de l’Esportiu Penedès, s’han imposat. Per equips, el més regular ha estat el Bonesvalls Trail

Pel 2014 Correm per la terra es planteja potenciar la Lliga de Curses amb el repte d’ampliar el seu radi d’acció i anar més enllà de l’Alt Penedès. Marc Castejon avançava que es comptarà amb proves al Baix Penedès dins de la Lliga, com la de Sant Jaume dels Domenys. També anuncia que es diferenciarà la Lliga de Curses de Muntanya de les proves d’orientació.(àudio)

El preu pel sopar d’aquest dissabte és de 10 euros i inclou fideuà, amanida, vi , cava i torrons. Per inscripcions i ampliar informació, les persones interessades poden adreçar-se a la web corremperlaterra.cat.

Escolta l'entrevista a Marc Castejon, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions