Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Moja es prepara pels actes principals de la Festa Major

La Festa del Foc, el pregó i l’empalmada, actes rellevants de la programació per aquest divendres
Aquest dimecres s'ha fet el concert de gralles(foto: Pentatònics)
Aquest dimecres s'ha fet el concert de gralles(foto: Pentatònics)

dijous 24 juliol 2014

Moja es prepara per viure aquest cap de setmana els principals actes de la seva Festa Major. Per anar fent boca, aquests dies el programa d’actes ha acollit ja propostes  variades i d’interès. Aquest dimecres es feien les exhibicions d’aeròbic, rítmica, judo i batuka, la final del torneig de play station i el concert de gralles, amb els Pentatònics i els Xerrics. Per aquest dijous, s’ha previst la capta dels Diables de Moja, amb sortida des de la plaça de l’Església a dos quarts de 8 del vespre, i el concert de jazz, amb Sílvia

M.Quintet, al pati de la capella de Sant Esteve, a les 10 de la nit.

Aquest divendres, a les 17:00, al Local Nou, s’inaugura l’exposició de fotografies a càrrec de l’Associació Fotogràfica de Moja. La mostra restarà oberta durant tot el cap de setmana. A les 19:30, a l’església, Festa de Sant Jaume amb missa solemne, ofrena i cant dels goigs. A les 20:30h, al pati de la capella de Sant Esteve, s’ha previst el pregó a càrrec d’ Estibaliz Leal. Al finalitzar, al pati de l’escola vella, se servirà  ressopó  per  a tothom.

Des de la Rambla Catalunya, a les 22:30h, començarà la Festa del Foc. En arribar a la plaça de l’Església, els Diables oferiran un espectacle del foc amb els tradicionals versos i alguna petita sorpresa diabòlica. Tot seguit, petada de la Forca Grossa

En acabat dels versos, es deixaran 15 min. de marge per a que tothom pugui preparar-se per a la caminada nocturna, pels boscos d’Olèrdola, que sortirà des d ela mateixa plaça. L’acte és organitzat pel club BTT El Bressol

A la pista poliesportiva, a partir de la una, es viurà la Nit Jove, amb els dj’s Javi Capa i Carles Roca. Organitza: Grup de Joves de Moja.

El primer dels actes de dissabte s’ubica al Celler Cooperatiu, a les 9 del matí, amb l’esmorzar dels 5 euros. Per a fer-ho, col·labora el grup gastronòmic  3 pins.

De les 10:00h fins les 12:00h, a la rambla Pau Casals, s’han previst tallers infantils amb molta varietat d’activitats per als més menuts. Hi haurà esmorzar infantil. El preu és de 2 euros i ho organitza l’ Associació de balls populars de Moja. Durant la matinal també estaran a la venda els braçalets de la Festa Major.

A les 12:00h, a la plaça de l’Església, comença la 14a Timbarada pels carrers del poble. A les 20:00h a la plaça de l’Església, s’iniciarà la Cercavila amb els Diables grans, petits, Drac de Moja, Ball de Bastons el Toc d’Olèrdola, els Gegants Ramon de Copons i Josepa Sarriera, els gegantons, les Panderetes,  els Cap Grossos i Ball de Cintes, tots ells acompanyats per els seus timbalers i grallers. Aquest any, com a colla convidada, actuaran el Gegants de Sant Pere Molanta. En acabar, a la plaça de l'Església, hi haurà una ballada conjunta de tots els balls.Acte seguit, al Local Nou,  es preveu el sopar d’entitats,organitzat pels Gegants de Moja.

A les 00.00h, a la plaça Pau Casals, serà el moment del Ball de nit i de la nit jove amb La banda del Drac. S’anuncia també un fabulós sorteig amb varietat de regals.

Diumenge, a les 7.30h, la plaça de l’Eglésia serà el primer dels espais del poble on sonaran les Matinades, amb el toc de gralles. De  les 10:00h fins la 13:00h, a  la pista poliesportiva, estaran instal·lats inflables i es podran fer passejades amb pony amb la col·laboració  de l’hípica Serreta.

A les 12:00 del migdia ressonarà el repic de campanes i a les les 13:00h, a l’església St. Jaume, es procedirà a l’ofrena a l’apòstol Sant Jaume presentada pel Consell Pastoral, els organitzadors de la festa, els balls i entitats participants. En acabar, cant dels goigs. Al sortir de missa, toc de gralles amb l’acompanyament de tots els balls fins la Rambla Pau Casals. Al arribar, vermut popular.

A les 19:00, a la plaça Tedeum, toca el torn de l’animació infantil amb el grup Parranda. I a les 20:30h, a la rambla Pau Casals, concert amb el grup Trams, amb “Cançons d’una vida”. Hi haurà rom cremat a la mitja part.

 

 

Document Actions