Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Moja escalfa motors per viure aquest cap de setmana la Festa Major d’Hivern

El actes en solidaritat amb l'Ian Garcia, l’esmorzar popular, la cercavila i el teatre són alguns dels actes destacats

dilluns 14 gener 2013

 

Malgrat les dificultats econòmiques, la Comissió de Festes de Moja ha pogut fer un programa d’actes ben divers perquè els veïns puguin gaudir plenament de la Festa Major d’Hivern, les festes en honor al copatró Sant Macari, que viuen el gruix dels seus actes aquest cap de setmana. Hi haurà correfoc, esmorzar popular, tallers solidaris, concert i ball de nit, cercavila, actes religiosos i teatre, aquest cap de setmana. La darrera de les propostes s’ha programat diumenge de la setmana que ve, dia 27, amb un concert solidari.

Lucas Ramírez, membre de la Comissió, ens recordava que un dels continguts que distingeix aquesta Festa Major d’Hivern és el seu caràcter solidari. I és que el concert del dia 27 i els tallers tenen el propòsit d’obtenir fons per a ajudar al nen Ian Garcia a fer front al tractament del seu càncer de neuroblastoma. (àudio)

El fred no ha de ser excusa per no sortir de casa i no participar en els actes. Xavier Puig, un altre dels integrants de la Comissió, recorda que la majoria dels actes es fan a l’interior d’espais com el Local Nou o el Celler Cooperatiu.(àudio)

El primer dels actes de la Festa Major d’Hivern de Moja s’ha programat aquest divendres, amb el Correfoc. Serà a  partir de les 9 de la nit, amb sortida des de la plaça de l’església. Hi participaran els Diables petits, Diables grans i el Drac  de Moja. Com a colles convidades es comptarà amb la presència dels Diables de Pacs i els Diables de les Cabanyes.

El primer dels actes de dissabte, s’ha previst a les 9 del matí, al Celler Cooperatiu, amb un gran esmorzar popular a base de calçots, arengades, botifarra, vi i cava. Per a fer possible aquest acte Xavier Puig recorda que es compta amb la col·laboració del Grup Gastronòmic de Moja.(àudio)

A les 11 del matí,  al Local Nou, començaran els tallers infantils i juvenils a benefici de l’Ian Garcia. Hi hauran jocs tradicionals i també l’opció de jugar a vídeo consoles. El donatiu serà de 3 euros. Acte seguit hi haurà xocolatada, al preu d’un euro.

Per la nit, a dos quarts d’11, hi haurà concert de Festa Major i després el ball de nit amb el Cafè Trio.

Diumenge , a la plaça de l’Església, començarà la Cercavila, amb el ball de bastons “ El Toc d’Olèrdola”, els cercolets, les panderetes, els cap grossos, i els gegants Ramon de Copons i Josepa de Sarriera i els gegantons de Moja, acompanyats pels seu grallers.

A dos quarts d’una del migdia hi haurà el repic de campanes i a la una la Missa  Solemne en honor a Sant Macari, amb la tradicional ofrena, el repartiment del pa beneït i el cant dels goigs de Sant Macari. En acabar, a la plaça de l’Església, els tres típics balls i Vermut Popular.

Per la tarda de diumenge es viurà una de les notes d’interès d’aquesta Festa Major d’Hivern de Moja: la representació de l’obra de teatre “Lo diable, la dona, lo somni i la taverna!”, a càrrec del grup Taller d’Assaig Teatre. Serà a dos quarts de 7 de la tarda, amb entrada gratuïta, dins de la Roda de Teatre Amateur de l’Alt Penedès.En acabar, s’oferirà als assistents un piscolabis.

Lucas Ramírez avança que l’obra “és diferent” i recorda que es pot programar a Moja gràcies al suport de l’Ajuntament, a través de la Roda de Teatre.(àudio)

El darrer dels actes serà un concert de música el diumenge 27 de gener, al Local Nou, amb l’escola municipal de música de Vilafranca. Aquest concert de Sant Macari s’ha previst a dos quarts de 7 de la tarda, al Local Nou. L’entrada té un peu de 5 euros i els donatius es destinaran a la campanya de recolzament a l'Ian Garcia.

Escolta l'entrevista a membres de la Comissió de Festes de Moja, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí.

 

Document Actions