Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Moja estrena el seu nou Ball de Cavallets amb integrats ben menuts

Els balladors són nens i nenes de 3 i 4 anys i la presentació s’ha fet aquest dimarts dins els actes de la Festa Major

dijous 25 juliol 2019

 

La Festa Major de Moja compta, des d’ara, amb un nou ball al seu seguici popular; és el Ball de Cavallets que s’ha estrenat aquest dimarts a la tarda en un acte a la rambla Pau Casals.

El ball ha nascut de la iniciativa d’un grup de famílies amb infants molt petits amb ganes de participar activament de la Festa Major. Ara mateix formen part del ball una desena de nens i nenes que tenen 3 i 4 anys però el ball ja disposa de més cavallets, a punt per si algun infant s’hi vol sumar properament. Uns cavallets que han elaborat les mateixes famílies en una procés molt participatiu.

La creació del ball començava mesos enrere. La inspiració ha estat el Ball de Cavallets, també infantil, del Pla del Penedès que fins i tot els ha assessorat i acompanyat en els inicis. Gràcies al finançament de l’Ajuntament d’Olèrdola i a les ganes de les famílies que han treballat durant setmanes en el disseny i la confecció dels cavallets i la roba, el ball és ara ja una realitat.

Aquesta Festa Major s’estrenen amb dos balls; coreografies creades per Marta Sala i Martina Soler, dues joves de Moja que s’han encarregat també dels assajos amb els menuts. El Ball de Cavallets de Moja ballarà, ara per ara, ‘El Ball de Cotonines’ de Vilafranca i ‘El Joan del Riu’ acompanyats, com no, pels Grallers de Moja.

Document Actions