Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Moja ha viscut amb participació i ambient festiu la seva 1a Trobada de Gegants

Es celebraven els 10 anys dels gegants de Moja i també reunia als gegants dels Monjos, Vilafranca i Sant Pere Molanta

dilluns 26 setembre 2016

La participació d’un nombrós públic familiar i les ganes de festa han presidit aquest diumenge al migdia la 1a Trobada de gegants de Moja, organitzada en motiu de la commemoració del 10è aniversari dels gegants Ramon de Copons i Josepa de Sarriera. Acompanyant la parella de gegants amfitriona, també es van poder seguir als gegants de Santa Margarida i els Monjos, els de Sant Pere Molanta i els de Vilafranca. Abans de la cercavila, els portadors de totes les colles i ex membres de la colla gegantera de Moja compartien un esmorzar al Local Nou. Des d’allà començava una àgil cercavila que va seguir en sentit invers el recorregut de la processó de la Festa Major d’estiu de Moja. A la plaça de l’Església, punt final del recorregut, es van viure els moments més assenyalats de la jornada. Després de les explicacions de la història de cada parella de gegants, les peces oferien un ball en solitari per acabar amb una actuació de lluïment conjunta.TRobadaGegants1.JPG

La tria de les colles convidades no va ser casual. Es reunia 10 anys després a les colles que l’any 2006 van actuar com a padrins dels gegants de Moja, llevat de la colla del Pla del Penedès, que en aquests moments no té activitat. Durant la jornada també es va recordar que els gegantons de Moja, sorgits de l’escola i integrats en la colla gegantera del poble, compleixen enguany el seu 16è aniversari.

Jordi Gutiérrez, cap de colla dels geganters de Vilafranca , ens recorda que no és habitual que els gegants de Vilafranca actuïn fora de la capital de l’Alt Penedès. Només és possible en comptats casos de trobades de colles centenàries o bé per vincles d’apadrinament, com era el cas d’aquest diumenge.(àudio)

El cap de colla dels geganters de Santa Margarida i els Monjos, Pere Nutó, posava de relleu la bona relació existent entre les colles geganteres i la voluntat de mantenir trobades en el territori.(àudio)

Lucas Ramírez, l’alcalde d’Olèrdola, felicitava als geganters pel seu 10è aniversari i destacava que la continuïtat dels gegants era gràcies al treball d’un grup de veïns compromesos amb la cultura popular.(àudio)

Josep Bartolí, cap de colla dels geganters de Moja, es mostrava emocionat i molt content per com s’havia desenvolupat la cercavila. Ara el  repte és el de poder engrescar a més persones perquè s’incorporin a la colla i garantir que la trobada de gegants de Moja es mantingui com a  cita de periodicitat anual.(àudio)TrobadaGegants3.JPGTrobadaGegants2.JPG

Abans de la ballada final conjunta, es va lliurar a cada colla i a l’Ajuntament un record de la Trobada per la col·laboració oferta. Un moment significatiu va ser quan el cap de colla dels geganters de Vilafranca va lliurar als geganters de Moja el ram de flors que durant la trobada lluïa la geganta de Vilafranca, l’Elisenda.

Escolta les entrevistes a protagonistes de la Trobada, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions