Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Moja ja té el conte que narra i imagina com es va crear el seu nom

Per només 4 € el conte "Mògia" es podrà adquirir en la parada de llibres que s'instal.larà per Sant Jordi davant l'escola Circell
Josep Tort, autor del text del conte, durant l'acte de presentació celebrat aquest dijous
Josep Tort, autor del text del conte, durant l'acte de presentació celebrat aquest dijous

divendres 05 abril 2019

 

La biblioteca oberta de l’Escola Circell de Moja ha estat escenari, aquest dijous a la tarda, de la presentació del conte ‘Mogia’, una història escrita per Josep Tort, amb il·lustracions de Nil Serramià i editada per l’Ateneu Mogenc.

Uns quaranta infants i adults es citaven a la biblioteca per escoltar la història que narra, conta i imagina com es va crear, fa un miler d’anys, el nom del poble de Moja, documentat ja l’any 1010 com a Mogia. (àudio)

El llibre neix de la voluntat de l’Ateneu Mogenc de fer arribar la història i el patrimoni local també als més menuts i d’una petita juguesca del mateix Josep Tort amb els seus fills. (àudio2)

S’han editat 300 exemplars del llibre i es poden adquirir a un preu de 4 euros. La recaptació dels contes venuts durant la presentació d’aquest dijous es destina a la sortida de final de curs dels i les alumnes de 6è de l’escola Circell que posaran parada també el dia de Sant Jordi tal i com explica la Núria, una de les alumnes de 6è. (àudio 3)

Després, estaran disponibles als actes de l’Ateneu Mogenc juntament amb les altres publicacions impulsades per l’entitat. (àudio 4)

La presentació ha comptat amb la participació del regidor de patrimoni i turisme, Pere Sadurní, que ha destacat la importància d’accions com l’edició d’aquest conte per posar en valor i donar a conèixer el municipi i la seva història. Esther Nogué, de la Junta de l’Ateneu Mogenc, destacava el vincle de l’il·lustrador Nil Serramià amb Moja i l’escola Circell, de la que en fou alumne, alhora que repassava la seva vessant artística destacant l’experimentació amb murals de grans dimensions i tècniques diverses i la seva passió per la il·lustració d’animals. De Josep Tort, Nogué en destacava la seva passió per la història i l’escriptura.

La Núria i la Clàudia, dues alumnes voluntàries de 6è van ser les encarregades de posar veu a la història, explicant-ne un tastet que va deixar els i les assistents amb ganes de més. Així valorava el mateix autor l’acte de presentació d’aquest dijous. (àudio5)

L’activitat a la biblioteca oberta va cloure amb la possibilitat de pintar les il·lustracions del conte i els assistents es van poder endur un retallable de l’església de Sant Cugat.

Escolta les entrevistes a Josep Tort i Núria Sala, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions