Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Moja viu aquest cap de setmana els actes principals de la seva Festa Major

Sensacions positives de la Comissió de Festes després de la bona resposta assolida en la majoria d’actes previs

divendres 27 juliol 2018

La Festa Major de Moja ja fa gairebé una setmana que roda, acumulant propostes diverses que han assolit en la majoria dels casos una bona resposta de públic. Aquest bon precedent immediat fa que la Comissió de Festes de Moja afronti amb el millor dels ànims els actes principals de la Festa, que es viuran des d’aquest divendres al vespre i fins diumenge.

La primera de les cites destacades és aquest mateix divendres, a les 20:30h, amb el pregó que oferirà al pati de la capella de Sant Cugat Pere Mitjans. Es dona l’inèdit cas a Olèrdola que Mitjans tornarà a repetir experiència després d’haver fet fa ara 16 anys el pregó de la Festa Major de Moja del 2002. En finalitzar el pregó, a la rambla Pau Casals, s’oferirà ressopó popular, que serà gratuït amb el tiquet que inclou el programa d’actes. Si no es disposa d’aquest tiquet caldrà pagar 5 €.

A les 22:30h, a La Plana, es llançarà castell de focs d’artifici i a continuació hi haurà el Correfoc dels Diables. En arribar a la plaça de l’Església, es pronunciaran els versos diabòlics, s’oferirà la gran petada conjunta i la petada de la forca grossa. A la una de la nit, el Grup de Joves organitza a la pista poliesportiva la Nit Jove amb un concert a càrrec de “Los Cierra Bares” i amb els dj’s Hurtu, Dumi i Chone.

Dissabte el primer dels actes és l’esmorzar dels 5€, al Local Nou. A les 10, a la rambla Pau Casals s’han programat jocs d’aigua i matinal de jocs a càrrec dels Balls Populars Infantils. A les 12, començarà la timbarada i a les 19:00h, a l’església, la pregària en honor a l’apòstol Sant Jaume. A continuació, ofrena floral i cant dels Goigs. Tot seguit, a la plaça de l’Església, començarà la cercavila, que enguany té com a colles convidades els gegants de Masllorenç i els diables petits Espurnes de la Ràpita. A la 1:00h, l’Orquestra Júniors oferirà ball de nit i nit jove.

Diumenge la Festa Major es desperta d’hora amb les matinades i toc de gralles, a partir de les 7:30h, des de la plaça de l’Església.A les 12:00 hi haurà el repic de campanes i a les 13:00 missa solemne i ofrena a Sant Jaume. En acabar hi haurà el Cant dels Goigs. Al sortir de la missa es procedirà al toc de gralles amb l’acompanyament de tots els balls fins a la rambla Pau Casals,. En arribar, actuaran i després se servirà un vermut popular.

Els dos darrers actes de diumenge són l’animació infantil amb el grup “De Parranda, a la plaça Tedeum; i el concert a la rambla Pau Casals, a les 20:30, amb el grup “La Tieta Clara”, amb cançons catalanes tradicionals i actuals. En acabar s’oferirà rom cremat per a tothom.

Document Actions