Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Moja viu una fluïda Cercavila plena d’atractius

L’estrena del ball de Cavallets, la presència de grups de foc convidats i els gegants de Sant Marçal han ampliat els atractius d’una activitat molt seguida

dissabte 27 juliol 2019

La Cercavila d’aquest dissabte al vespre ha condensant en poc més d’una hora de recorregut un ampli ventall d’atractius que han convertit aquesta activitat en una de les més seguides i representatives de la Festa Major de Moja.

A la presència habitual dels balls locals, en aquest 2019 es comptava amb els atractius afegits de veure en acció el nou ball de Cavallets, a més de les colles convidades de Diables petits de Les Roquetes i del Ball de Diables de la Riera de Rubí, així com els gegants de Sant Marçal.

La cercavila s’iniciava des de la plaça de l’Església, entorn a tres quarts de 8 del vespre, després de que a la porta de l’església es cantessin els goigs a Sant Jaume i els balls fessin al Sant la seva ofrena floral.

El ball de Diables de la Riera de Rubí va cridar l’atenció per la seva indumentària. Un vestit marró amb inscripcions iberes. La colla de diables petits de les Roquetes, molt activa i amb infants ben menuts petant coets, comptava amb l’acompanyament d’una nodrida colla de timbalers. I les figures romanes dels gegants Marçal i Muntanyans van despertar admiració i curiositat per uns orígens que remeten a les troballes romanes trobades on ara hi ha Sant Marçal.

Però sens dubte, un dels moments més recordats de la Cercavila serà el de l’estrena del ball de Cavallets. Format per 10 infants de 3 i 4 anys, van ser premiats amb l’aplaudiment més llarg dels que van sentir-se en l’inici de la cercavila. La curta edat no va impedir que fessin la cercavila desprenent amb energia un entusiasme encomanadís.

Podeu veure un recull fotogràfic de la cercavila consultant la pàgina de facebook del compte municipal Comunicació Olèrdola

Document Actions