Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Moja viurà aquest dissabte una multitudinària rua de Carnaval amb els ritmes de 15 grups

Amb prop de 1.500 participants, és una de les rues més concorregudes de la recta final del Carnaval al Penedès
"Els ulls del Carnaval", carrossa del grup de Moja
"Els ulls del Carnaval", carrossa del grup de Moja

dijous 06 març 2014

Després de 12 anys, la rua de Carnaval de Moja s’ha consolidat com una de les cites més rellevants programades en la recta final dels actes de Carnaval al Penedès. En aquesta 13a edició de la rua, la tendència es manté i l’elevada participació dels darrers anys no disminueix. I és que fins a 15 grups diferents d’arreu del Penedès es donaran cita a la Rambla Catalunya de Moja aquest dissabte, a partir de dos quarts de 8 del vespre, per donar vida i color a la rua. La sortida es preveu a les 8 del vespre, des de la mateixa Rambla Catalunya, per continuar el recorregut pels carrers Sindicat, Carrerada, Santa Maria, Penyafel i Rafael de Casanovas, on acabarà la rua davant de les instal·lacions de Caves Hill.

Han confirmat la seva presència 10 grups amb carrossa i 5 comparses. Entre els grups amb carrossa, a més dels amfitrions del grup de Moja amb “Els ulls del carnaval”, també es podrà seguir al grup de la Ràpita amb “Monster High”; el d’Univers Penedès amb “Contemplant l’univers”; el del barri de Sardinyola dels Monjos amb “Dasty! Esperit de superació”; dels Monjos també provenen “Carnavalístic venecià” i “Veni, Vidi, Vinci”; des de Segur de Calafell arribarà la carrossa “Somnis de disbauxa”; Lletger portarà a Moja “La masia del vi”; i tampoc hi faltaran els vilafranquins de Vilaktiva i el grup de Sant Pere Molanta amb “El rei del jardí” . Pel que fa a l’apartat de comparses, les cinc participants són les dues de Les Cabanyes amb “Alegria veneciana” i “Encara hi són”; el grup “Oceànica”; la comparsa de Santa Fe i la Colla Pessigolla de Vilafranca.

Cristina Badell, membre del Grup de Carnaval de Moja, explicava que es compta amb la participació dels grups que cada any han anat venint a la rua de Moja. Pel nivell d’inscripció, es preveu poder comptar amb prop de 1.500 participants.(àudio)

El recorregut no varia i s’opta per carrers amples perquè les carrosses i comparses puguin mostrar-se.(àudio)

Pel grup de carnaval, la rua de dissabte es viu amb una motivació afegida perquè actuen a casa i també perquè són conscients que molta gent s’hi desplaça d’altres pobles per a veure els grups del Penedès.(àudio)

La rua de Carnaval de Moja no és competitiva i cada grup participant rep una mateixa aportació per participar-hi. Bona part dels diners provenen d’una subvenció de l’Ajuntament d’Olèrdola, però el grup de Carnaval de Moja també suplementa aquesta aportació econòmica municipal amb fons propis per a que tots els grups que ho sol·liciten puguin inscriure’s a la rua.

Document Actions