Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Montse Almirall rememorarà l’escola i el poble de fa 10 anys en el pregó de la FM de Sant Pere

L’exdirectora de l’escola Rossend Montané pronunciarà el pregó aquest dijous, a les 21:00h, a la Sala

dimecres 12 agost 2015

Partint de les seves vivències, Montse Almirall ha anunciat que un dels continguts del pregó de la Festa Major de Sant Pere Molanta serà rememorar com era el poble i l’escola de fa 10 anys. Aquest és el temps que ha passat des de que Almirall, mestra de professió, va deixar de treballar a l’escola Rossend Montané després de completar una etapa professional de 17 anys, dels quals 13 en va ser la directora de l’escola. Ara torna a Sant Pere Molanta per protagonitzar un acte públic tan rellevant com el pregó de la Festa Major de 2015, programat a les 9 de la nit d’aquest dijous a la Sala.

Almirall explicava que el pregó parteix de la idea d’exposar  “què et passa a partir del moment en què et demanen fer el pregó.” Assenyala que ella mai s’hagués imaginat que faria el pregó de la Festa Major.(àudio)

Des de l’any passat, l’entitat que assumeix l’organització de la Festa Major és el Grup de Joves del poble. Entre els seus integrants hi ha exalumnes de Montse Almirall, que van pensar que ella seria la persona adient per a fer el pregó de la Festa Major. Almirall indica que aquesta va ser la principal raó per acceptar l’oferiment de fer el pregó.(àudio)

Almirall es planteja un pregó de format clàssic, basat només en la paraula pronunciada i sense incloure l’acompanyament de material audiovisual. En el pregó explicarà que fa 10 anys hi havia “una altra escola” i repassarà les seves vivències al poble.(àudio)

La pregonera assenyala que l’actual escola Rossend Montané és diferent a l’escola que ella va dirigir, “la que van enrunar”. (àudio)

Els darrers 10 anys, Montse Almirall ha treballat en una escola de Sitges i aquest setembre començarà una nova etapa en un centre de Vilanova. Les vivències de Montse Almirall vinculades amb Sant Pere Molanta no es limiten només a la seva etapa com a mestra a l’escola Rossend Montané. Veïna d’Olivella, també preveu rememorar en el pregó com eren les festes majors de Sant Pere Molanta que ella gaudia de jove.

Tot i reconèixer que pronunciar el pregó a la Sala l’imposa, la seva trajectòria com a mestra li ha donat la seguretat suficient com per afrontar el pregó amb un guió que preveu desenvolupar de manera improvisada.

El pregó enregistrat aquest dijous a la nit s’emetrà íntegrament en diferit per Canal 20-Ràdio Olèrdola, en les edicions del programa “Olèrdola Actualitat” d’aquest divendres: a les 13.30, a les 20:30 i a les 00:30h.

Escolta l'entrevista a Montse Almirall, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Document Actions