Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mossèn Jordi Bertran es jubila i deixarà de ser el capellà de Sant Miquel i de Sant Pere Molanta

En les misses d’aquest diumenge s'acomiadarà acompanyat de mossèn Joan Salas, el diaca de 45 anys que el substitueix
Mossèn Jordi Bertran, rebent una placa de La Lleialtat
Mossèn Jordi Bertran, rebent una placa de La Lleialtat

dijous 25 octubre 2012

 

 

Els capellans també es jubilen. I ara ha tocat el torn de mossèn Jordi Bertran, rector de la parròquia de Sant Miquel d’Olèrdola i de la de Sant Pere Molanta i l’Arboçar.

Mossèn Jordi Bertran té 78 anys i des d’en fa 21 és el rector de Sant Miquel. En els seus primers 5 anys d’estada al municipi va assumir també la parròquia de Canyelles. Després d’aquesta etapa inicial va deixar Canyelles i va passar a assumir en el seu lloc la parròquia de Sant Pere Molanta i l’Arboçar, ara fa gairebé 17 anys.

Ell i la seva germana Isabel, que el proper mes farà 89 anys, han viscut a l’habitatge de la parròquia de Sant Miquel. A partir de la setmana que ve es traslladaran a Barcelona per a viure a la Residència Sacerdotal ubicada al carrer Joan Güell de Barcelona, a Les Corts, justament el barri on es va criar mossèn Jordi Bertran.

El substituirà a les parròquies de Sant Miquel i de Sant Pere Molanta i l’Arboçar el diaca Joan Salas.De 45 anys i originari d’Andorra, Joan Salas fins ara ha prestat serveis religiosos a la barriada de Sant Cosme i Sant Damià d’El Prat de Llobregat. Com a diaca, podrà oferir el mateix servei que un prevere, realitzant la celebració litúrgica de la paraula, però no pot consagrar ni confessar.

L’assignació d’un diaca a aquestes parròquies posa de relleu el gran esforç que fa el Bisbat de Sant Feliu per a mantenir el servei religiós a Sant Miquel i a Sant Pere Molanta, en uns moments de manca de vocacions sacerdotals.

Els oficis d’aquest diumenge 28 d’octubre serviran per donar un càlid comiat a mossèn Jordi Bertran i presentar davant dels fidels a Joan Salas. Les cerimònies seran presidides pel vicari episcopal Jaume Berdoi i començaran a dos quarts d’onze del matí, a l’església de Sant Miquel, i a tres quarts de 12 a l’església de Sant Pere Molanta.

El passat diumenge  14 d’octubre, al final del concert de gospel que per la Festa Major de Sant Miquel es va fer a l’interior de l’església, la Societat La Lleialtat va lliurar a mossèn Jordi Bertran una placa d’agraïment per la seva tasca al poble aquests 21 anys. En el seu parlament, mossèn Jordi Bertran va exposar que feia dos anys que li va demanar al bisbe la necessitat de procedir a un canvi al capdavant de les dues parròquies per poder atendre millor els feligresos.

 

 

Document Actions