Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mossèn Jordi Bertran rep l’homenatge de les parròquies de Sant Miquel i de Sant Pere Molanta

Mossèn Joan Salas, el seu substitut, demana paciència i explica als feligresos que “la parròquia som tots”
D'esquerra a dreta, els mossens Joan Salas, Jaume Berdoi i Jordi Bertran
D'esquerra a dreta, els mossens Joan Salas, Jaume Berdoi i Jordi Bertran

dilluns 29 octubre 2012

 

Diumenge de comiats i benvingudes a les esglésies de Sant Miquel d’Olèrdola i de Sant Pere Molanta. La darrera eucaristia del mes d’octubre ha servit per retre homenatge  a mossèn Jordi Bertran en motiu del seu comiat com a responsable de les dues parròquies, a la vegada que també es donava la benvinguda a mossèn Joan Salas, el diaca que el substitueix.mossn2.JPG

A Sant Miquel d’Olèrdola, l’alcalde d’Olèrdola, Josep Tort, va agrair a mossèn Jordi Bertran els seus 21 anys de dedicació al municipi i la col·laboració que des de l’Ajuntament s’ha rebut per part seva en aquests anys. Com a mostra d’agraïment, l’alcalde li va lliurar exemplars dels llibres que s’han editat recentment sobre el municipi amb el suport de l’Ajuntament. El precedent més immediat de reconeixement de la tasca de mossèn Jordi Bertran a Sant Miquel el tenim el passat 14 d’octubre, quan la Societat La Lleialtat, en nom del poble, li va lliurar una placa d’agraïment durant la Festa Major.

Mosèn Jordi Bertran té 78 anys d’edat. Ha estat 21 anys el responsable de la parròquia de Sant Miquel i gairebé 17 de la de Sant Pere Molanta i l’Arboçar. Mossèn Joan Salas, de 45 anys, és originari d’Andorra i agafa el relleu després d’haver prestat serveis religiosos al barri de Sant Cosme i Sant Damià d’El Prat.

Les dues cerimònies d’aquest diumenge han comptat amb parlaments de tots dos, fent referència a la nova etapa que s’obre en aquestes parròquies, en unes eucaristies que han estat presidides pel vicari episcopal Jaume Berdoi.

A Sant Pere Molanta, en nom dels feligresos de Can Torres, Can Trabal, l’Arboçar i Sant Pere Molanta, Antoni Palazon va lliurar-li a mossèn Jordi Bertran un poema d’agraïment elaborat per la redacció de Font-tallada. També li va adreçar paraules de reconeixement, on es destaquen “la humilitat i humanisme” de mossèn Jordi Bertran. (àudio)

Durant el seu parlament de comiat, mossèn Jordi Bertran va explicar que les limitacions de força havien fet que hagués estat menys present els darrers anys en la vida de la comunitat. (àudio)

Mossèn Jordi té cura de la seva germana, que el mes que ve farà 89 anys. Aquesta responsabilitat també ha estat un factor que ha motivat  la jubilació, com així va entendre el mateix bisbe, tal i com explicava aquest diumenge. Mossèn Jordi també assenyala que s’emporta un bon record de les parròquies (àudio)

Mossèn Joan Salas va demanar paciència i també va subratllar que “tots som la parròquia i entre tots s’ha de tirar endavant” en un moment com l’actual marcat pe una crisi general de vocacions de servei, no només a l'Església. (àudio)

Mossèn Jaume Berdoi va explicar que no era un comiat definitiu, perquè mossèn Jordi sempre tindrà amics i estimats al Penedès que estaran encantats de rebre’l sempre que vulgui.(àudio)

Durant les misses d’aquest diumenge mossèn Jaume Berdoi va donar lectura al nomenament de Joan Salas com a diaca adscrit encarregat de les parròquies. Un sacerdot de la Sagrada Família, el pare Anastasio del col·legi de Sant Ramon de Vilafranca, celebrarà dues de les quatre eucaristies del mes.

Mossèn Jordi i la seva germana Isabel deixen l’habitatge de la parròquia de Sant Miquel i passaran a instal·lar-se a la Residència Sacerdotal del barri de Les Corts de Barcelona.

Document Actions