Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Nenén Giménez defensarà en el pregó de la FM de Sant Pere Molanta la necessitat de fer “caliu de poble”

En el pregó, programat dimarts 13 d’agost a les 21.0h, destacarà que és al petit comerç del poble on la gent es troba i fa tertúlia

dissabte 10 agost 2019

Subratllar la importància del petit comerç i la necessitat de fer “caliu de poble” seran dos dels continguts que inclourà el pregó de la Festa Major de Sant Pere Molanta aquest 2019. Així ho ha anunciat en una entrevista Nenén Giménez, la persona que aquest proper dimarts 13 d’agost, a les 9 de la nit, protagonitzarà a la sala de la Societat aquest acte central de la Festa Major.

La Maria Elissa(més coneguda com a Nenén) Giménez Rafecas té 42 anys i 2 filles “precioses”. És mestra d’Educació d'Infantil i es va estrenar com a educadora a l'escola bressol El Pàmpol de Sant Pere Molanta. Actualment és mestra interina i “tombo per escoles del Penedès, tot i que acabo d'aprovar les oposicions de mestra i espero obtenir una plaça estable”. 

És una persona molt activa al poble. Va formar part del ball de la Bolangera de Sant Pere i durant un temps va estar al grup de teatre El folre de Sant Pere. Des de cal Fontanals, la fleca del poble que regenta amb el seu company,  va organitzar algunes edicions del concurs de pessebres, van rebre el patge reial durant uns quants anys per recollir les cartes dels infants molantencs, han creat els premis a la millor carrossa i comparsa de la rua de Carnaval, van organitzar el Molanta Xics i enguany han promogut el sopar del carrer Sant Pere. Dibuixant reconeguda, ha il·lustrat també la portada del programa de la festa major de Sant Pere Molanta d’aquest 2019.

En aquesta entrevista que transcrivim avança algunes de les claus del seu pregó:

-Com vas rebre l’encàrrec de fer el pregó?. Et va fer il·lusió ? Per què?

La presidenta de la Societat de Sant Pere, la Pilar Grimau, juntament amb la Cinta Bertran m'ho van proposar. D'entrada em vaig quedar parada, i només pensava en que aquest any estava molt enfeinada amb les oposicions i les 2 filles, sobretot amb la petita Quima de 5 mesos, però em feia il.lusió la proposta i vaig dir que m'ho pensaria. Tot seguit també em van proposar fer la portada del programa! i com que no sé dir que no, també ho vaig acceptar... i m'ho he passat molt bé preparant-ho....

-Què vols explicar al pregó?

La idea és parlar de la gent i activitats de Sant Pere partint de la meva vinculació amb elles. També donar protagonisme al petit comerç del poble que és on la gent es troba i fa tertúlia  Això ho he après a la fleca. 

-Com serà formalment el pregó? Inclourà apartat audiovisual, comptaràs amb col·laboradors que t’acompanyaran?

Els col•laboradors/es seran virtuals, a través de projecció audiovisual. Hi sortiran diversos molantencs/es. No vull dir res més....

-Ha canviat molt Sant Pere Molanta? I la Festa Major? Com valores aquests canvis?

Des de que vaig aterrar al municipi, la construcció de l'escola nova ha sigut el canvi més gran que he viscut, la qual cosa va comportar força controvèrsia... allò va marcar el poble. Potser hagués valgut la pena fer una consulta de com i on podia ser l'escola abans de tirar-la endavant. També hem vist la creació de la plataforma de veïns i veïnes de Sant Pere Molanta. Al pregó parlaré de la importància del caliu de poble, sobretot als pobles petits com el nostre, i de la necessitat d'espais per a fomentar aquest caliu.

Pel que fa a la festa major, quan la pista donava al c/Wilson quedava més integrada al poble i a la festa, hi havia la terrassa del bar i de la Posada, i hi havia més caliu. Ara queda tot més desangelat. 

La part folklòrica ha viscut la recuperació i posterior abolició del ball de la bolangera, que jo espero q es torni a recuperar aviat, i recentment, la creació del ball de Gitanes. També hi ha hagut un canvi generacional del ball de Panderetes. Aprofito la ocasió per a ressaltar la implicació de la gent del poble per a tirar endavant els balls de festa major i les activitats en general. Sense elles i ells, res seria possible. 

 

I acabaré dient

... Bona Festa Major a tothom!

 

Document Actions