Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Neus de la Cruz i Beth Coca guanyen el 1r concurs literari convocat pel servei de Biblioteca Oberta

Després de la positiva experiència, la voluntat és la de mantenir el concurs cada any
El jurat del premi en un moment de l'acte de lliurament
El jurat del premi en un moment de l'acte de lliurament

dijous 05 maig 2016

Neus de la Cruz, en la categoria d’adults; i Beth Coca, en la categoria infantil, són les dues guanyadores del 1r concurs literari de Sant Jordi convocat pel Servei de Biblioteca Oberta d’Olèrdola. L’acte de lliurament dels premis tenia lloc a l’Ajuntament d’Olèrdola aquest dimarts a la tarda. Entre el públic assistent hi havia forces participants al certamen, però no s’hi trobaven cap de les dues guanyadores.

Neus de la Cruz, veïna de Sant Cugat Sesgarrigues, obtenia el guardó pel poema “Tanquem portes”. Beth Coca, alumna de 1r de l’escola Circell, assolia el premi amb la narració “La història del vent”. Les dues guanyadores obtenen com a premi un val de compra a la llibreria Odissea de Vilafranca, així com exemplars del còmic “Olèrdola 1058. Terra de frontera” i del volum dedicat al municipi editat per Edicions Andana.

En el certamen hi ha participat 25 persones. Verònica Torrents, bibliotecària del servei de Biblioteca Oberta, es mostrava satisfeta per la xifra de participació, tenint en compte que es tractava de la primera edició del concurs. Torrents destaca la gran diversitat de les obres i que els autors eren de diferents localitats, no només d’Olèrdola.(àudio)

El jurat l’integraven la mateixa Verònica Torrents; Miriam Mulinari, tècnica de cultura; el regidor d’ensenyament, Pere Sadurní; i les directores de l’escola Rossend Montané, Àngels Urgell; i de l’escola Circell, Mercè Garcia. En nom del jurat, Mercè Garcia assenyalava que havien gaudit llegint però patit a l’hora de triar, per la qualitat dels treballs presentats.(àudio)

Pere Sadurní, regidor d’ensenyament, recordava que la iniciativa del concurs parteix de la voluntat d’oferir activitats des del servei de Biblioteca Oberta que també s’adrecessin a un públic adult i fomentessin la creativitat.(àudio)

Els participants al concurs van rebre un punt de llibre i una rosa com a record de la seva participació. L’acte de lliurament finalitzava amb els assistents compartint un refrigeri ofert per l’Ajuntament d’Olèrdola.

Escolta les entrevistes vinculades amb l'acte, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions